PACOLI NAJAVIO SUSRET SRPSKOG PREDSEDNIKA I TAČIJA U PARIZU Vučić: Njega će na marginu, ali prošetaću ja i do tamo, pa ga možda vidim...
Foto: EPA, Zorana Jevtić

najava susreta

PACOLI NAJAVIO SUSRET SRPSKOG PREDSEDNIKA I TAČIJA U PARIZU Vučić: Njega će na marginu, ali prošetaću ja i do tamo, pa ga možda vidim...

Politika -

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je izjavio da će se predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić sresti u Parizu tokom skupa koji u glavnom gradu Francuske organizuje predsednik Francuske, Emanuel Makron.

I Tači i Vučić su dobili poziv da prisustvuju skupu posvećenom Danu primirja na kojem kako se očekuje učestvovati i predsednik SAD Donald Tramp, nemačka kancelarka Angela Merkel i drugi lideri Evrope i sveta.

Pacoli je u interviju za Klan Kosova potvrdio da će se na sastanku dvojice predsednika razgovarati o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Kosovski predsednik je pre nekoliko dana izjavio da je dobio podršku francuskog predsednika da „Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum na međunarodnom nivou, sa realnom mogućnošću o korekciji granice između dve zemlje“.

Međutim, predsednik Vučić je danas rekao da je spreman da razgovara sa svima ali da mu je čudno što će Hašim Tači biti prisutan u Parizu, jer "tada tamo idu sile pobednice Svetskog rata, sa čime on nema nikakve veze".

"On će na marginu, a onda ja malo da prošetam do margine, pa ga možda i vidim. Nadam se da će do tada biti nekih razgovora, ali ako i ne bude, ja ću da prošetam do margine, nije mi teško... Termin razgraničenje znači da imamo granice između Srba i Albanaca koje danas ne znamo gde su. Jesu one tamo gde kažemo mi, Albanci, Rusi, Amerikanci, Kinezi, Nemci...? Ne znamo i niko u svetu tačno ne zna gde su one, smatrao sam da je važno da to saznamo zarad naše budućnosti i da imamo mir sa Albancima narednih 200 godina. nisam uspeo, građani smatraju da je bolje da budeno ni na nebu ni na zemlji i moje da poštujem volju naroda, mada se sa time ne slažem. Nastaviću da razgovaram sa Albancima, na stolu je sve dozvoljeno, svako neka kaže šta misli, pa da vidimo možemo li da dođemo dogovora", zaključio je on.

(Kurir.rs/Beta/R.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track