Najnovije vesti

ERDOGAN VUČIĆU: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca
Foto: Beta/Miloš Miškov

očekuje predsednika srbije u istanbulu

ERDOGAN VUČIĆU: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca

Politika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine radi nalaženja kompromisnog rešenja i poruči da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

 

Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar - Tutin.

 

Vučić je sa Erdoganom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija.

 

Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja.

 

Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...