ĐILAS OSUDIO PRETNJE SMRĆU VUČIĆU I BRNABIĆEVOJ: Poziv na vešanje premijerke i predsednika nije politika Saveza za Srbiju
Foto: Dragana Udovičić

reagovanje

ĐILAS OSUDIO PRETNJE SMRĆU VUČIĆU I BRNABIĆEVOJ: Poziv na vešanje premijerke i predsednika nije politika Saveza za Srbiju

Politika -

BEOGRAD - Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas osudio je danas izjavu poslanika Dveri Srđana Noga u kojoj je pozvao na vešanje premijerke i predsednika, naveo da to ne predstavlja politiku Saveza za Srbiju i izvinio se građanima.

"Osudjujem izjavu Srdjana Noga kojom je uticao da neko poveruje da Savez širi mržnju, poziva na ubistvo državnih funkcionera, što je sve suprotno našim programskim načelima. I predsednik Dveri Boško Obradović je javno osudio nastup Srđana Noga i jasno naveo da to nije politika Dveri", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je dodao da su u prošlosti poruke o vešanju Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, ali i predsednika Borisa Tadića dolazile iz "radikalskog i naprednjačkog tabora".

"Upravo mi koji smo se decenijama borili protiv govora mržnje ne možemo ostati nemi na ovako skandalozne izjave i zato se u svoje lično ime izvinjavam građanima Srbije. U trenutku dok Srbija ima najgoru moguću vlast, dok se primenjuju najstrašnije mere diktature u svim gradovima u Srbiji, ovaj skandalozan čin samo daje dodatne argumente Aleksandru Vučiću da nastavi da nas naziva najpogrdnijim izrazima i širi mržnju među građanima. Mi nismo kao oni, niti to ikada smemo da postanemo", naveo je Đilas.

Poslanik Dveri Srđan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Jutjub kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track