Najnovije vesti

OBRADOVIĆ SE OGRADIO OD IZJAVE SRĐANA NOGA: Politika Dveri nije poziv na nasilje i vešanje
Foto: Kurir

reakcije

OBRADOVIĆ SE OGRADIO OD IZJAVE SRĐANA NOGA: Politika Dveri nije poziv na nasilje i vešanje

Politika

Predsednik Dveri i republički poslanik Boško Obradović ogradio se danas u Čačku od izjave republičkog poslanika te stranke Srđana Noga, ocenjujući da politika tog pokreta nije poziv na nasilje i vešanje."Javno se ograđujem od izjave Noga u kojoj je na jedan krajnje neprimeren i neprikladan način govorio o vešanju predsednika Srbije i Vlade Aleksandra Vućiča i Ane Brnabić zbog njihove odgovornosti za izazivanje migranstske krize i primanja više hiljada migranata u Srbiji, što su se oni obavezali svojim zapadnim mentorima. Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti i to nije način na koji mi treba da se obraćamo javnosti", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je dodao da može da razume Noga, jer je on želeo da javnost zainteresuje za posledice migrantske krize na Evropu i Srbiju koju je ocenio kao bolnu i tešku temu.

"Mislim da je izabrao loš načn kako će da skrene pažnju na tu temu. Način na koji je Nogo govorio o toj temi nije bio prikladan i ne pada mi na pamet da branim takvu vrstu govora, a sa druge strane tema o kojoj je govorio je značajna i alarmantna", rekao je Obradović.

"Svi političari koji budu učestvovali u takvoj vrsti ugrožavanja zemlje moraju za to i da odgovaraju, ali po zakonima Srbije, zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog ugrožavanja državne bezbednosti", rekao je Obradović.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...