ŽENA JE ŽENI VUK Maja Gojković: U srpskoj politici nedostaje solidarnosti među ženama... Neke vole da pričaju o ravnopravnosti, ali...
Foto: Beta/Dragan Gojić

otvorena 6. Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže

ŽENA JE ŽENI VUK Maja Gojković: U srpskoj politici nedostaje solidarnosti među ženama... Neke vole da pričaju o ravnopravnosti, ali...

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da nedostaje solidarnosti među ženama u politici i da "neke žene koje vole da govore o ravnopravnosti polova padaju na ispitu, jer smatraju da je to dobar pi-ar, a istovremeno ne osuđuju napade na premijerku".

foto: Marina Lopičić

Gojković je to rekla novinarima posle otvaranja šeste Nacionalne konferencije Ženske parlamentarne mreže. Ona je navela da medijska slika o ženama koje se bave javnim poslovima podstiče predrasude, te zamolila medije da rade na poboljšanju ravnopravnosti polova, ali je ukazala i da dalji napredak "koči" nedostatak solidarnosti među ženama koje se bave politikom.

- Neke žene koje vole da govore o ravnopravnosti polova padaju na ispitu zato što smatraju da je ravnopravnost polova dobar pi-ar, da je važno da izgovoriš nekoliko parola a kada treba jedinstveno osuditi napad na jednu od žena, premijerku, onda da ćutiš, rekla je Gojković. Ona je dodala da je ova tema veliki izazov i da je važno da se sve to radi istinski i sadržajno, a ne zbog lepog pi-ara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track