MARTINOVIĆ PONOSAN NA USPEHE SNS: Uneli smo život u svaki deo Srbije, od Subotice do Vranja!
Foto: Zorana Jevtić

Vladajuća stranka slavi jubilej - 10 godina od osnivanja

MARTINOVIĆ PONOSAN NA USPEHE SNS: Uneli smo život u svaki deo Srbije, od Subotice do Vranja!

Politika -

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović ocenio je da je ta stranka unela život u svaki deo Srbije od Subotice do Vranja od kada je došla na vlast, pre šest godina.

foto: Zorana Jevtić

Martinović je ukazao da je, SNS došla na vlast samo četiri godine nakon osnivanja, u vreme kada je, kako je naveo, trebalo biti politički hrabar, mudar i odgovoran jer je Srbija bila praktično bez ikakve perspektive.

"Srbija je bila država očajnih, koja nije znala u kojem pravcu treba da ide. Kada je SNS preuzela vlast to je bio veoma težak i mučan period sprske istorije. Morali smo pre sve ga da spasimo zemlju od bankrota, da stabilizujemo naše javne finansije i da ožzivimo praktirčno mrtvu sprsku ekonomiju koju tada praktično nismo ni imali", naveo je Martinović.

Osvrćući se na decentralizaciju, on je podsetio da se o njoj mnogo pričalo u vreme vlasti Demokratske stranke i Borisa Tadića, ali da se, kako je naveo, suštinski ništa nije uradilo. "Tek je SNS unela život u svaki deo Srbije od Subotice do Vranja. Imali smo opštine koje od Titovog perioda nije posetio nijedan državni funcioner, poput Lebana, Žitorađe, Vladičinog Hana... to su bile opštine na margini", naveo je šef poslaničke grupe SNS.

foto: Zorana Jevtić

Zadatak SNS je bio da vrati život Srbiji i popravi njen međunarodni imidž, jer kako je rekao, Srbiju u to vreme niko nije ozbiljno doživljavao, ni EU ni Rusija.

"O Kini ne treba ni da govorimo. Ja mislim da pre dolaska Aleksandra Vucicća i SNS na vlast nijedna ozbiljna investicija niti ozbiljan razgovor sa Kinom nije vođen - istakao je Martinović i podsetio da je u leto 2012. godine malo ko verovao da će Srbija posle šest godina moći da se pohvali čnjenicom da je postala lider u regionu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track