KRALJEVAČKI NAPREDNJACI PREDLAŽU: Proglasiti Vučića za počasnog građanina Kraljeva
Foto: Jovan Sljepčević

inicijativa

KRALJEVAČKI NAPREDNJACI PREDLAŽU: Proglasiti Vučića za počasnog građanina Kraljeva

Politika -

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije i šef naprednjaka, današnjom posetom Kraljevu, a povodom obeležavanja desetogodišnjice od osnivanja Srpske napredne stranke, i (ne)zvanično postao je počasni građanin Grada na Ibru zbog, kako je navedeno, “izuzetnih, pre svega, ljudskih napora da se Kraljevo ponovo vrati na industrijsku i mapu privrednih centara Srbije”.

Inicijator ovog predloga, koji treba da bude usvojen, je načelnik Raškog upravnog okruga i predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Simović, a inicijativu su dva dana pre dolaska Vučića u Kraljevo prihvatili Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik omladine GO SNS u Kraljevu Vladimir Baralić.

foto: Jovan Sljepčević

- Iako članske karte Srpske napredne stranke u Kraljevu ima više od 10.500 ljudi, razlog za ovaj predlog videli smo u investicijama koje stižu u Grad na Ibru. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, a pre svega srpskoj državi, za čijim se kormilom nalazi upravo on, ovde se već grade dve fabrike, nemačke kompanije “Leoni“ i turske „Taj Srbija“, a u opticaju je i otvaranje Aerodroma „Morava“ i za civilne letove, moglo se čuti tokom današnje posete Kraljevu predsednika Republike Srbije.

foto: Jovan Sljepčević

Inače, kraljevački naprednjaci, kao i njihovi članovi i simpatizeri koji su večeras prisustvovali proslavi desetogodišnjice rada Srpske napredne stranke, održanoj u novoj Hali sportova u Kraljevu, smatraju da će se otvaranjem novih radnih mesta zaustaviti odliv mladih ljudi iz Kraljeva i Srbije, te da je Aleksandar Vučić sa pravom nagrađen zbog svega što je do danas učinio za Kraljevo i Raški okrug uopšte.

foto: Jovan Sljepčević

Večerašnjoj proslavi u Kraljevu, osim visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije i ministara, stranih ambasadora i predstavnika koalicionih partnera Srpske napredne stranke, prisustvovao je i njen osnivač, Tomislav Nikolić.

(Kurir.rs/J. Slijepčević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track