SKUPŠTINA SRBIJE: Sednica počela poslaničkim pitanjima
Foto: Marina Lopičić

poslanici nastavili rad

SKUPŠTINA SRBIJE: Sednica počela poslaničkim pitanjima

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad, a poslanici početak rada koriste da traže obaveštenja od predstavnika vlasti.

To im je Poslovnikom o radu parlamenta omogućeno na početku rada svakog utorka i četvrtka.

Šta su sve poslanici pitali...

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je danas ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića kada će biti raspisani lokalni izbori u opštini Lučani koji, kako kaže, moraju biti održani do kraja godine. Obradović je objasnio da u decembru ističe mandat aktuelnog saziva u toj opštini, zbog čega je pitao da li je moguće da se dva meseca pre isteka mandata još ne zna datum održavanja izbora.

Ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odbacili su danas navode da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kraljevu tokom obilaska fabrike svojim izjavama uvredio žene i ocenili da je na delu novi napad na Vučića.

Mihajlović je na sednici Skupštine Srbije, gde brani zakone iz oblasti gradjevinarstva i saobraćaja, navela da je Vučić u Kraljevu samo pohvalio turskog investitora koji je zaposlio značajan broj žena u Kraljevu.

"Ne kritika, već govor mržnje opozicije na račun predsednika Vučića samo zato što je izrazio zahvalnost investitoru jer je zaposlio žene, posebno one koje imaju više od 50 godina, potpuno je šizofren. Pogotovo ako se zna da u Srbiji žene teže dolaze do posla, naročito starije žene. Ovakvo ponašanje zaslužuje osudu svih, pa i osudu stranaka koje podržavaju i stoje iza ovakvih uvreda", rekla je Mihajlović. Šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović rekao je da se Vučić sa velikim poštovanjem odnosi prema ženama On je takođe kazao da se Vučić zahvalio Turčinu koji je u Kraljevu otvorio fabriku u kojoj će biti zaposleno 2.500 ljudi.

Skupština će posle toga nastaviti razmatranje amandmana na Predlog zakona o građevinskim proizvodima kojim će, kako iz resornog ministarstva ističu, biti bolje uređeno tržište građevinskih proizvoda i povećan kvaliteta materijala za gradnju puteva, mostova, zgrada i drugih objekata.

Na taj zakon podneto je 567 amandmana, tri je usvojila Vlada Srbije, a poslanici su juče razmotrili 77 amandmana.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track