OMLADINA NOVE STRANKE U POSETI BRISELU: Konstruktivni razgovori sa evropskim poslanicima i predstavnicima NATO za Zapadni Balkan
Foto: Kurir

3. modul Regionalne liberalne političke akademije u Belgiji

OMLADINA NOVE STRANKE U POSETI BRISELU: Konstruktivni razgovori sa evropskim poslanicima i predstavnicima NATO za Zapadni Balkan

Politika -

BRISEL - Predstavnici Foruma mladih Nove stranke učestvovali su na 3. modulu Regionalne liberalne političke akademije koja je održana u Briselu od 12. do 18. oktobra.

foto: Kurir

Omladinu NOVE su u prestonici Belgiji i nezvaničnom sedištu Evropske unije predstavljali Marko Živković i Aleksandar Milivojević, koji je i potpredsednik Foruma mladih, a tokom petodnevne posete imali su priliku da posete ugledne institucije, kao što su Evropski parlament, ALDE, LYMEC, EEAS i ELF.

foto: Kurir

Poseta je bila izvrsna prilika i za susret sa šestoro evropskih poslanika, iz Slovenije, Hrvatske, Švedske i Holandije, ali i za konstruktivne razgovore sa predstavnicima NATO za Zapadni Balkan.

Tokom sastanaka sa evropskim parlamentarcima, Živković i Milivojević upoznali su ih sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji i, kako su naveli, "najbrutalnijim obračunom sa političkim neistomišljenicima koji zastupaju evropske vrednosti", ali i upitali za motive podrške režimu pojedinih predstavnika EU.

foto: Kurir

Susret sa predstavnicima Alijanse poslužio je Milivojeviću i kao prilika za pitanje o opravdanosti NATO agresije na Srbiju 1999. godine i pitanje "zašto je cela država morala da pati zbog jednog čoveka - Slobodana Miloševića".

Posetu su finansirali ELF, Centre Party International Foundation (Švedska) i Fondacija Boris Divković (BiH), a Forum mladih NOVE ju je iskoristio i kako bi ušao u pregovore o pristupanju LYMEC, najvećoj evropskoj liberalnoj organizaciji koja okuplja omladine liberalnih političkih organizacija.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track