MIHAJLOVIĆ ISPROZIVALA LIDERA SRS: Šešelj prekršio zakon zbog kuće u Hrtkovcima! Podržavao Trampa, a smetaju mu američke kompanije
Foto: Filip Plavčić/Marina Lopičić

optužbe

MIHAJLOVIĆ ISPROZIVALA LIDERA SRS: Šešelj prekršio zakon zbog kuće u Hrtkovcima! Podržavao Trampa, a smetaju mu američke kompanije

Politika -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je u Skupštini da je lider SRS-a Vojislav Šešelj prekršio Zakon o planiranju i izgradnji, jer nije nadležnim organima prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je nedavno kupio.

"Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole. Ali Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove da prijavi opštini i da za to dobije dozvolu. To je krivično delo", istakla je Mihajlovićeva, pokazujući fotografije kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Ona je istakla i da je lider SRS-a kupovinu ove kuće trebalo da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što nije uradio, pošto tvrdi da se ova stranka "zalaže sa čast i poštenje, a na drugoj strani krši zakone", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Potpredsednica Vlade Srbije izjavila je i da je SRS navodno protiv američkih kompanija u Srbiji i protiv Memoranduma o izgradnji Moravskog koridora, a da su, s druge strane, podržali aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

Pokazujući fotografije na kojima se vide lider SRS Vojislav Šešelj i poslanici ove stranke u majicama s natpisom "Glasaj za Trampa", Mihajlovićeva je pitala radikale kakvu politiku vode.

"Koja je vaša politika? SRS je podržao i imao kampanju za pobedu Donalda Trampa, a mene optužujete da agitujem za SAD. Vi ste protiv memoranduma sa američkom kompanijom o Moravskom koridoru, a podržavate predsednika Trampa. Pa to je pomalo šizofreno", istakla je ona.

Mihajlovićeva je, saopšteno je iz njenog kabineta, istakla i da možda ima objašnjenje za ovakvo čudno ponašanje radikala.

"Ako znamo kako funkcioniše SRS i njegov predsednik, možda vi imate obećanje neke druge građevinske kompanije da ćete biti nagrađeni ukoliko srušite ovaj memorandum. I ne bi vam bio prvi put. Jer i ranije ste podržavali našu građevinsku kompaniju koja je dobila 50 miliona evra za posao na Koridoru 11, a koja je upropastila sve ono što je trebalo da uradi", kaže Mihajlovićeva.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track