NEBOJŠA STEFANOVIĆ DEMANTOVAO NAVODE VUKA JEREMIĆA: Nijedna kompanija mog oca ni metak nije prodala
Foto: Marina Lopičić

odgovorio na pitanje obradovića

NEBOJŠA STEFANOVIĆ DEMANTOVAO NAVODE VUKA JEREMIĆA: Nijedna kompanija mog oca ni metak nije prodala

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nijedna kompanija njegovog oca, Branka Stefanovića, nije imala ni dinar prometa.

Kako je rekao, to se vrlo lako može proveriti.

"Nijedna kompanija moga oca nije imala ni dinar prometa. Nikada ništa nije proizvela, kupila ili prodala. To vrlo lako može da se vidi. Ni jedan jedini metak", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da li je tačno da se njegov otac bavi trgovinom oružjem i da li je ocu dao novac za to.

foto: MUP Srbije

Stefanović je rekao da Obradović iznosi izmišljotine, a da je njegov partener u Savezu za Srbiju Vuk Jeremić bio ministar koji davao kompanijama dozvole za trgovinu oružjem.

Ministar je dodao da se neke evropske policije interesuju zbog pranja novca zbog Obradovićevih koalicionih partnera.

"Videćemo u kakvom društvu sedi Obradović", kazao je Stefanović i dodao da lideri Saveza za Srbiju žele da ponovo "očerupaju zemlju" i "zauzmu fotelje".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da je Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića, blisko povezan sa trgovcem oružjem koji na prodaji naoružanja Saudijskoj Arabiji zarađuje desetine miliona dolara, a to oružje ilegalnim kanalima završava na ratištima u Jemenu i Siriji.

foto: Dragana Udovičić

"U poslednjih 20 meseci je iz Srbije u Saudijsku Arabiju izvezeno oružja u vrednosti od 220 miliona dolara. Jedna od najvećih firmi koja se time bavi je GIM, u vlasništvu Gorana Todorovića, čoveka koji je u poslu trgovine oružjem sa Brankom Stefanovićem, ocem Nebojše Stefanovića. Njih dvojica su osnovali i zajedničku firmu 'United BG', što je proverljivo u APR-u", rekao je ranije Jeremić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track