DAČIĆ SA ŠPANSKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: Odnosi dve zemlje izvanredni, zahvalnost zbog nepriznavanja Kosova
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

diplomatska poseta

DAČIĆ SA ŠPANSKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: Odnosi dve zemlje izvanredni, zahvalnost zbog nepriznavanja Kosova

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef španske diplomatije Žosep Borel saglasili su se danas u Malagi da su odnosi dve zemlje "izvanredni, izrazito prijateljski i bez otvorenih pitanja".

Na bilateralnom sastanku, održanom na marginama Mediteranske konferencije OEBS, istaknuto je obostrano opredeljenje za dalje unapredjenje svih vidova bilateralne saradnje, a posebno ekonomije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zadovoljstvo "kontinuiranom podrškom" Španije evropskim integracijama Srbije i zahvalio toj zemlji "na čvrstom stavu u nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova" i na podršci koju pruža Srbiji u svim medjunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Srpski ministar je ocenio da je Španija "jedan od najvećih prijatelja" Srbije unutar EU, i izrazio "jasnu podršku" očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i jedinstva, dodaje se u saopštenju.

Borel je ponovio da Španija snažno podržava evropske integracije Srbije i potvrdio, kako se navodi, "principijelan stav" Madrida po pitanju podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track