KURIR TV SA SAJMA MEDIJA MINISTAR ANTIĆ NA ŠTANDU AMG: Ovo stanje zamrznutog konflikta ne može ništa dobro da donese, želimo da Srbi na KiM bolje žive
Foto: Kurir

ČETVRTI DAN SAJMA MEDIJA REZERVISAN ZA POLITIČKE TEME

KURIR TV SA SAJMA MEDIJA MINISTAR ANTIĆ NA ŠTANDU AMG: Ovo stanje zamrznutog konflikta ne može ništa dobro da donese, želimo da Srbi na KiM bolje žive

Politika -

BEOGRAD - Četvrtog dana na Sajmu medija na našem štandu očekuju vas diskusije na temu politike, a jedan od gostiju bio je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ministra Antića je ugostio urednik političke rubrike dnevnog lista Kurir Ratko Femić.

Ministar rudarstva se osvrnuo na trenutnu grejnu sezonu širom Srbije istakavši da su izvršeni svi neophodni remonti, i da će građani biti zadovoljni ovogodišnjoj grejnom sezonom.

foto: Kurir

Antić je rekao da Srbija nema nikakvih dugovanja po pitanju energenata.

Osvrnuvši se na temu vodostaja, pomenuvši i jezero Gazivode, ministar je rekao da rekao da ovo jezero predstavlja veliki značaj za južnu pokrajinu.

"Dole je osetljiva i kompleksna situacija, postoji JP "Ibar" i ono upravlja čitavim tim sistemom u južnoj pokrajini, i ovo preduzeće održava energetsku stabilnost u ovom delu Srbije", rekao je ministar.

On se osvrnuo i na provokacije Prištine po pitanju Gazivoda, rekavši da tim provokacijama predstavnici Prištine time ne čine ništa dobro.

foto: Kurir

"Naša politika, politika predsednika Srbije Aleksandar Vučića je da se kroz dijalog dođe do kompormisnog rešenja koja su u interesu Srba na KiM, kao i Republike Srbije. Duboko verujem da moramo intenzivno da razgovaramo sa predstavnicima Pripštine i predstavnicima međunarodnih institucija. Ovo stanje zamrznutog konflikta ne može ništa dobro da donese", rekao je ministar.

Antić je dodao da je saradnja SPS i SNS strateška i da teže ka istom cilju.

Ministar je dodao da Ivica Dačić ima nepodeljenu podršku unutar Socijalističke partije Srbije.

foto: Kurir

"Mi moramo da stavimo fokus na potrebu da napravimo političke i organizacione stvari koji će dovesti do jačanja naše stranke. Svi mi zajedno treba da iskoristimo predstojeći kongres da ojačamo SPS. Što se tiče podmlađivanja kadrova, to je nešto što se podrazumeva", rekao je Antić.

Ministar je napomenuo da je uveren da su rezultati koje Vlada postiže jako dobra, a da li je potrebna rekonstrukcija, Antić je rekao da je to pitanje za predsednicu vlade Anu Brnabić, kao i predsednika Aleksandra Vučića.

Na pitanje urednika šta Srbija dobija priključivanju projekta "Turski tok", ministar je rekao da se očekuje da taj gasovod do kraja godine izađe na obalu Turske.

foto: Kurir
1 / 5 Foto: Kurir

Štand Adria Medija Grupe posetio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track