BIVŠI VULINOV POTPREDSEDNIK JUGOVIĆ OPTUŽUJE: Funkcioner Saveza za Srbiju mi tražio 10.000 evra da podrži SNS
Foto: Kurir

Milan Radičević demantuje navode

BIVŠI VULINOV POTPREDSEDNIK JUGOVIĆ OPTUŽUJE: Funkcioner Saveza za Srbiju mi tražio 10.000 evra da podrži SNS

Politika -

Tražio mi je prolazno mesto na odborničkoj listi SNS, a on će sa svojom ekipom kao da pomogne, kaže Bratislav Jugović. Milan Radičević demantuje ove navode

Bratislav Jugović, bivši potpredsednik Pokreta socijalista, tvrdi da mu je Milan Radičević, jedan od lokalnih lidera Saveza za Srbiju, tražio 10.000 evra da pređe u vladajući tabor i pomogne koaliciji oko SNS da obezbedi pobedu na predstojećim izborima u Lučanima.

S druge strane, Radičević demantuje njegove navode i tumači ih kao pokušaj da ga izbace iz trke za prvog čoveka opštine.

Nepristojna ponuda

Jugović kaže da mu je Radičević ovu nepristojnu ponudu tresnuo u lice pre dve nedelje.

- Mrtav ladan je tražio 10.000 evra i, kako je rekao, prolazno mesto na odborničkoj listi SNS, a on će sa svojom ekipom kao da pomogne. Samo što nisam pao sa stolice - opisuje Jugović kako je tekao razgovor s Radičevićem u jednom kafiću u centru Čačka.

Kako objašnjava, njih dvojica su se sreli zbog Radičevićeve želje da se učlani u Pokret socijalista.

- On je kao član odborničke grupe Dveri u opštini Lučani već godinama glasao za budžet, dakle za vlast, i poželeo je da se priključi PS. Rekao mi je da je Aleksandar Vučić najbolji političar i da mu ostali nisu ni do čukljeva, a meni je otvoreno rekao da mi zavidi što sam bio blizak saradnik Aleksandru Vulinu. O Bošku Obradoviću je imao samo ružne reči, smatra da je sebičan i da je izdao porodične vrednosti. Kap koja mu je prelila čašu je savez Dveri s Draganom Đilasom, koji je nazvao savezom s riđim đavolom - ispričao nam je Jugović.

Overa kod notara

Jugović je posle razgovora otišao kod notara da overi izjavu u kojoj garantuje za istinitost svojih tvrdnji, punom krivičnom i materijalnom odgovornošću.

Međutim, Radičević priznaje jedino susret s Jugovićem.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

- Istina je da sam se video s gospodinom Jugovićem, jer me je on pozvao. Izričito demantujem njegove navode o sadržaju našeg razgovora. Već četiri godine sam odbornik opozicije. Angažujem se politički kao mlad čovek, dokotorand sam na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Narod Dragačeva me veoma dobro poznaje i zna da nikako ne bih mogao biti na listi vladajuće većine. Politički sam prisutan kao nestranačka ličnost i zasad sam jedan od potencijalnih kandidata ujedinjene opozicije - objasnio nam je Radičević.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je za 16. decembar lokalne izbore u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu.

(E. K./ Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track