SUPRUGA NARODNOG POSLANIKA SVIM SILAMA POKUŠAVA DA IZBEGNE KAZNU: Javorka Rističević se vadi na bolest da je ne bi osudili

Još nije dobila presudu za poreske zloupotrebe

SUPRUGA NARODNOG POSLANIKA SVIM SILAMA POKUŠAVA DA IZBEGNE KAZNU: Javorka Rističević se vadi na bolest da je ne bi osudili

Politika -

Javorka Rističević, supruga predsednika Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića, navodno još nije dobila presudu za poreske zloupotrebe dok je dvoje njenih pomagača osuđeno.

foto: Zorana Jevtić

Prema nezvaničnim saznanjima, advokat Javorke Rističević, dostavio je sudu potvrdu da ona nije sposobna da učestvuje u sudskom procesu zbog zdravstvenih razloga.

"U toku postupka utvrđeno je da postoji privremena sprečenost okrivljene da učestvuje u procesu. Reč je o privremenoj obustavi procesa, a po proteku 6 meseci, postupak će se nastaviti na zahtev javnog tužioca", saznaje se nezvanično.

Da zbog slučaja Javorke Rističević ne bi trpeli ostali optuženi, sudija je razdvojio procese, pa je njenim saučesnicima suđeno odvojeno. Zanimljivo je da su Olga Pejaković i Srđan Jovanović osuđeni kao pomagači Rističevićeve supruge.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u staroj Pazovi vodi postupak protiv Javorke još od 2011. godine, kada je poreska policija Sremske mitrovice tužila za utaju 22 miliona, i to tokom 2010. godine.

(Kurir.rs/Blic/Ivana Mastilović Jasnić/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja