VUČIĆU NAJVIŠE ODLIKOVANJE OD PUTINA: Orden Aleksandra Nevskog za predsednika Srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prvi čovek Ruske federacije doneo ukaz

VUČIĆU NAJVIŠE ODLIKOVANJE OD PUTINA: Orden Aleksandra Nevskog za predsednika Srbije

Politika -

Najveće priznanje za predsednika Srbije. Poslednji Srbin koji je dobio orden Aleksandra Nevskog bio Nikola Pašić

Prvi čovek Ruske federacije Vladimir Putin doneo je ukaz da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje ordenom Svetog Aleksandra Nevskog.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Ovo najznačajnije priznanje posle skoro 100 godina ponovo se dodeljuje jednom Srbinu i to najbolje govori o odnosu ruskog lidera prema šefu naše države. Poslednji laureat bio je čuveni Nikola Pašić, a do sada su ovim vrednim priznanjem ovenčani: grof Sava Vladislavić Raguzinski, baron Petar Duka (srpski general u Habzburškoj vojsci, rodom iz Osjeka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, kralj Milan Obrenović, kralj Aleksandar Karađorđević (kao prestolonaslednik).

Vučić i Čepurin o bilateralnoj saradnji i projektima ekonomske saradnje

Predsednik Srbije je danas razgovarao u Beogradu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom o bilateralnoj saradnji i konkretnim projektima ekonomske saradnje, saopšto je kabinet predsednika Srbije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U razgovoru je konstatovano da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da da značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije. Sagovornici su dogovorili i sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Rusije Vladimira Putina, najavljene za januar.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Rusije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja i tradicionalnog prijateljstva dve zemlje i bratstva dva naroda. On je izrazio podršku Putinu na odlučnosti u sprovodjenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

(Kurir.rs/Večernje novosti, Beta/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track