MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O NOVOM ISTANBULSKOM AERODROMU: Važan je za ukupne ekonomske odnose dve zemlje
Foto: Zorana Jevtić

korist i za srbiju

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O NOVOM ISTANBULSKOM AERODROMU: Važan je za ukupne ekonomske odnose dve zemlje

Politika -

Potpredsednica srpske vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da je novi istanbulski aerodrom važan ne samo za saradnju Srbije i Turske u vazdušnom saobraćaju već i za unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva, koja je danas s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovala otvaranju novog "Istanbulskog velikog aerodroma", podsetila je da Srbija i Turska već imaju razvijenu saradnju u oblasti vazdušnog saobraćaja i da očekuje da ona bude dodatno unapređena početkom rada novog, trećeg aerodroma u Istanbulu.

"Prisustvo predsednika Srbije i srpske delegacije na otvaranju novog istanbulskog aerodroma je još jedna potvrda koliko su saobraćaj i infrastruktura važni za unapređenje bilateralne i posebno ekonomske saradnje Srbije i Turske. Novi aerodrom u Istanbulu važan je ne samo zbog saradnje u vazdušnom saobraćaju, kroz moguće nove avio-linije, već i za dalje unapređenje naših ekonomskih odnosa, robne razmene i novih investicija turskih kompanija", rekla je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track