CECA I VELJKO SE OPROSTILI OD KUMA BORISLAVA PELEVIĆA: Komemoraciji prisustvovali Palma, Gašić, kik bokseri... (KURIR TV)
Foto: Kurir

POSLEDNJI OPROŠTAJ

CECA I VELJKO SE OPROSTILI OD KUMA BORISLAVA PELEVIĆA: Komemoraciji prisustvovali Palma, Gašić, kik bokseri... (KURIR TV)

Politika -

Porodica i prijatelji oprostili su se od Arkanovog komandanta. Komemoraciji prisustvovali i direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik JS Dragan Marković Palma i brojni saradnici

Porodica, prijatelji i saradnici oprostili su se juče od prof. dr Borislava Pelevića, bivšeg narodnog poslanika, lidera Stranke srpskog jedinstva i predsednika Svetske kik boks federacije, koji je preminuo u četvrtak u 61. godini posle duže bolesti. U kapeli na novom groblju u Beogradu održano je opelo, kojem je prisustvovala i pevačica Svetlana Ražnatović sa sinom Veljkom.

Pelević je bio kum porodice Ražnatović, kao i jedan od komandanata Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

Komemoraciji su prisustvovali i direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, predstavnik svetske Wako federacije Roj Bejker, članovi Kik boks saveza Srbije, stručni štab i kik bokseri kluba Palmini Tigrovi iz Jagodine, kao i mnogobrojni prijatelji i saradnici.

Pelević je bio doktor nauka iz oblasti sportskog menadžmenta i profesor na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu na predmetima Menadžment sportskih takmičenja i Uvod u menadžment. Dok je bio dobrovoljac u ratovima od 1991 do 1995. godine dva puta je teško ranjavan. Odlikovan je Srebrnom i Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić".

foto: Kurir

Sahrana je sutra u 12 sati u porti crkve koju je podigao kao svoju zadužbinu u ime Svetog cara Lazara, u selu Zaovine, zaselak Sekulić, na Tari. Tamo je sebi za života podigao i spomenik na kome je ugravirana gotovo cela njegova biografija.

Dragan Marković: Nenadoknadiv gubitak

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma naveo je da je smrt Peleviča nenadoknadiv gubitak za porodicu, mnogobrojne prijatelje, srpski sport, za Srbiju.

"Dragi doktore, profesore, generale, prijatelju, nekom se život može smestiti u nekoliko reči. Tvoj život ne može stati u nekoliko tomova. Bio si patriota, general, častan Srbin, koji je dva puta ranjavan, časno braneći srpski narod tamo gde je srpstvo ugroženo. ...Celi svet te je priznao, prijatelju. ...Počivaj u miru, dragi moj profesore", piše, između ostalog, u čitulji Markovića objavljenoj u jednim novinama.

(Kurir.rs/B.Bojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja