LJAJIĆ OGORČEN, SPREMAN DA PODNESE I OSTAVKU: Ako policija pronađe bilo šta, nijednog sekunda neću sedeti na mestu ministra
Foto: Dragana Udovičić

reagovanje

LJAJIĆ OGORČEN, SPREMAN DA PODNESE I OSTAVKU: Ako policija pronađe bilo šta, nijednog sekunda neću sedeti na mestu ministra

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu sve podatke o njemu, a ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje i najmanju kriminalnu delatnost neće nijednog sekunda sedeti na mestu ministra niti se baviti nijednim javnim poslom.

Ljajić je u izjavi tom listu rekao da nije do sada reagovao na optužbe lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, jer ih je, kako je rekao, smatrao besmsilenim, ali sada mora jer se na njih nadovezao Šešelj.

"Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od Zukorlića jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sada na to nadovezao i njegov partner Šešelj, i to u parlamentu, moj opstanak u Vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov - Šešelj i Zukorlić ili ja", rekao je Ljajić.

On je dodao da te optužbe moraju da dobiju svoj epilog, jer bi u protivnom, kako je naveo "morao da se valja u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se brani od njihovih izmišljenih optužbi".

Po njegovim rečima na delu je "čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočenog kriminalca Zukorlića", a napade povezuje sa izborima za Bošnjačko nacionalno veće koji se održavaju u nedelju, 4. novembra.

"Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova koja je upregnuta da pogura

Zukorlića - od Šešelja, preko Marića do Sandulovića, neće ga spasiti od debakla na izborima. Dobro je što su pet dana pre izbora gradjani Sandžaka u prlici da na delu vide kako funkcioniše koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije", kazao je Ljajić.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je u Skupštini Srbije u utorak, 30. oktobra potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da je vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije, što je naišlo na burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijademokratske partije Srbije (SDPS), koji su te navode odbacili i napustili skupštinsku salu.

Šešelj je na početku sednice u okviru postavljanja pitanja rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić jedan od vođa najvećeg kartela, ali da ipak ne čini ništa.

(Kurir.rs/Beta, Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track