NEĆE BITI SMANJENJA PLATA U POLICIJI Stefanović: Uvodimo novi platni sistem, za isti posao ista i zarada
Foto: Marina Lopičić

zarade

NEĆE BITI SMANJENJA PLATA U POLICIJI Stefanović: Uvodimo novi platni sistem, za isti posao ista i zarada

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se izmenama Zakona o policiji sistemski rešiti usaglašavanje plata u MUP-u i istakao da nikome neće biti plata smanjena ni za jedan dinar.

"Ovaj novi sistem plata treba da reši neku vrstu interne nepravednosti i uspostavljanje sistema gde će se za obavljenje istih poslova u različitim delovima ministarstva pre svega uspostaviti isti nivo plate", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije tokom obrazlaganja predloženog zakona.

On je kazao da će se plate povećati za neke i ove godine, a da se u 2019. godini planira povećanje za one čija je plata vrednovana niže nego što bi trebalo.

"Dakle nikome neće biti umanjena plata, ali će nekima plata rasti sporije, jer danas primaju neuporedivu veću platu od ljudi koji rade isti posao na sličnim radnim mestima", objasnio je Stefanović.

Obrazlažući Predlog zakona o dobrovoljnom vatrogastvu, Stefanović je kazao da je njime utvrđeno formiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava, čiji su članovi spremni da učestvuju gašenju požara, ali i u vanrednim situacijama kada je potrebna pomoć MUP-u.

To društvo će se, prema njegovim rečima, finansirati kroz programe od javnog interesa, sticanje imovine kroz članarine, subvencije, donacije , poklone...

On je rekao da će dobrovoljno vatrogasno društvo dobiti stara vozila vatrogasne službe MUP-a koja će, kako je najavio do kraja avgusta sledeće godine dobiti 45 novih vatrogasnih vozila, a do sredine 2020. godine ukupno još oko 70 ili 80 novih vatrogasnih vozila.

Govoreći o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja on je kazao da se njima ukida odredba koja je predviđala tehnički pregled vozila dva puta godišnje.

Stefanović je obrazložio više zakona koji se tiču vanrednih situacija, kao i izmene i dopuna Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponapanja na sportskim događajima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track