BRUKA! LIDER SDA PONOVO PROVOCIRA: Sulja mitingovao sa albanskim zastavama!
Foto: Aleksandar Cile Jovanović

Bruka Lider SDA ponovo provocira

BRUKA! LIDER SDA PONOVO PROVOCIRA: Sulja mitingovao sa albanskim zastavama!

Politika -

Na Ugljaninovom skupu u Tutinu u izbornoj trci za Bošnjačko nacionalno veće sve vreme se vijorile zastave Albanije s dvoglavim orlom

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ogrnuo se i albanskim zastavama u izbornoj trci za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), koje je raspisala država Srbija. Nova u nizu provokacija dogodila se u utorak uveče, kada je Ugljanin okupio svoje pristalice na mitingu u Tutinu, gde su se vijorile i dve zastave Albanije.

Kamere su zabeležile prolazak Ugljanina i njegovih vatrenih simpatizera, a na snimku se jasno može videti da se iz automobila, koji je bio u pratnji lidera SDA, sve vreme vijore albanske zastave.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov smatra da je Ugljanin ovim potezom napravio karikaturu od svog političkog aktivizma, i to u finišu kampanje za privlačenje Bošnjaka.

foto: Media centar

- On neprekidno želi da privuče pažnju na sebe, ali ovim albanskim zastavama sve je doveo do karikaturalnosti. Bošnjaci nemaju nikakav sentiment prema Albancima, niti imaju veze s njihovim identitetom. Kontraproduktivna je bila ona provokacija s pozivom Bedžetu Pacoliju da kao zvaničnik Kosova dođe u Novi Pazar, tako mislim da će isti efekat imati i ove zastave Albanije.

Izbori za savete nacionalnih manjina su 4. novembra, a Ugljanin na njima predvodi listu provokativnog naziva "Samoopredeljenje", po ugledu na kosovsku najekstremniju stranku koju predvodi Aljbin Kurti. Program Ugljaninove liste je da će u slučaju pobede formirati državu Sandžak.

I. K./Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ovako Ugljanin provocira

* Aleksandar Vučić nije bošnjački predsednik, niti je Ana Brnabić naša premijerka * Upoznao sam najveće zlo koje se zove država Srbija. To su oni banditi koji vladaju * Pozvao sam Bedžeta Pacolija u Novi Pazar kao zamenika premijera i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo * Srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu * Hašimu Tačiju čestitam na izgradnji demokratske i multinacionalne države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track