Najnovije vesti

OPASAN PLAN PRIŠTINE: Albanci 28. novembra spremaju haos na mostu u Kosovskoj Mitrovici! Jasno žele SUKOB ograničenog karaktera!
Foto: Filip Plavčić

promocija takozvane "vojske Kosova"

OPASAN PLAN PRIŠTINE: Albanci 28. novembra spremaju haos na mostu u Kosovskoj Mitrovici! Jasno žele SUKOB ograničenog karaktera!

Politika

Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti

BEOGRAD - Na dan albanske zastave, 28. novembra, Priština će organizovati otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji povezuje severni i južni deo grada, a planirana je i primopredaja dužnosti komandanta Kfora, kao svojevrsna promocija takozvane "vojske Kosova".

 

Ovom događaju trebalo bi da prisustvuje i admiral Džejms Fogo, komandant združenih snaga NATO u Napulju.

 

Pre toga, uslediće i poslednji, formalni korak ka ostvarenju ovog podmuklog plana: održavanje sednice parlamenta, na kojoj će biti usvojene konačne verzije tri zakona o takozvanim "kosovskim bezbednosnim snagama".

 

Tim dokumentima se broj pripadnika duplira - umesto 2.500 planirano je njih 5.000, plus 3.000 u rezervi.

 

Izvor iz bezbednosnih struktura otkriva da Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti.

 

Zbog toga se i dan albanske zastave i kompletan program koji se sprema za taj dan u Mitrovici, tretiraju kao potencijalno veoma opasno žarište, jer je cilj Albanaca da izazovu "sukob ograničenog karaktera".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...