VUČIĆ O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU ČETVORICI SRPSKIH DRŽAVLJANA: Bio sam šokiran, pozvaću Đukanovića, tražiću drugačiju reakciju!
Foto: AP, Marina Lopičić

reagovanje

VUČIĆ O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU ČETVORICI SRPSKIH DRŽAVLJANA: Bio sam šokiran, pozvaću Đukanovića, tražiću drugačiju reakciju!

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas zabranu ulaska koju je Vlada Crne Gore usvojila za 4 lica iz Srbije, akademika Matiju Bećkovića, potom za istoričara Čedomira Antića, kao i Aleksandra Rakovića, i srpskog političara i pravnika Dejana Mirovića, priznavši da ga je ta odluka šokirala.

On je kazao i da je tim povodom razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem o ovoj zabrani.

- Ono na šta su se oni pozvali, iako zvanično nismo dobili akt, je ugrožavanje sigurnosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje, bio sam šokiran! Mi smo zabranili ulaz kriminalcima, povezanim sa klanovima, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio drugačije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi delikt mišljenja, oni ne dozvoljavaju da neko o prošlosti misli drugačije, to je nedopustivo u Evropi, u 21. veku - kazao je Vučić.

- Probaću da stupim u kontakt sa predsednikom Đukanovićem i da zamolim za drugačijub reakciju - dodao je predsednik Srbije.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track