VUČIĆ O UBISTVU SRPSKIH MLADIĆA U KAFIĆU PANDA: Istinu nećemo kriti, ko god da je kriv!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

zločin u peći

VUČIĆ O UBISTVU SRPSKIH MLADIĆA U KAFIĆU PANDA: Istinu nećemo kriti, ko god da je kriv!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja biti ispitano ubistvo u kafiću "Panda", u Peći, 14. decembra 1998. godine, i da istinu nećemo kriti, ko god da je izvršio taj zločin.

"Imamo saznanja, a naši ograni tragaju za potpunim saznanjima. Radimo sve i mogu da budu uvreni da istinu nećemo kriti. Bilo da je reč o Albancima ili Srbima", rekao je Vučić za Prvu tv.

"Mislio sam da ćemo to ranije da rešimo, ali sam prvi koji je skupio hrabrosti da govorim o tome", primetio je predsednik, ali i naglasio da 20 godina od tog zločina niko nije hteo da se izloži riziku da o tome priča.

"To je naša obaveza", kaže Vučić.

Podsetio je da se taj zločin nije desio ni 2016, ni 2013. godine, već 1998. godine i dodao da zna koliko se izlaže riziku zbog svega, ali i smatra da porodice ubijenih mladića zaslužuju da znaju ko je ugasio njihove živote, bez obzira na sve probleme sa kojima možemo da se suočimo.

U kafiću Panda u Peći, 14. decembra 1998. godine ubijena su šestorica mladica srpske nacionalnosti.

Stradali su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja