BOŽOVIĆ ŽESTOKO O ORLIĆU I MARTINOVIĆU: Koliko vi to imate plata, na koliko mesta radite?!
Foto: Dado Đilas, Dragan Kadić

otpuštanje u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji tema i u Parlamentu

BOŽOVIĆ ŽESTOKO O ORLIĆU I MARTINOVIĆU: Koliko vi to imate plata, na koliko mesta radite?!

Politika -

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović održao je konferenciju za medije pred zgradom Doma Narodne skupštine sa ženama koje su ostale bez posla u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

foto: Kurir

One tvrde da su, osim nezakonitog angažovanja funkcionera vladajuće partije, Vladimira Orlića i Aleksandra Martinovića, ukazivale i na druge zloupotrebe rukovodstva škole, ali da im odgovor ne stiže ni sa jedne adrese.

foto: Beta/Nenad Petrović

Kako je za govornicom Parlamenta objasnio poslanik Božović, u Zapisniku o redovnom inspekcijskom nadzoru Ministarstva prosvete, sto da "pod hitno treba da im se raskinu nezakoniti ugovori".

"Strukovni farmaceut tehničar, strukovna medicinska sestra babica, to su oblasti gde predajete vas dvojica. U međuvremenu je 8 žena ostalo bez posla, jednoj je uručen raskid ugovora po prestanku porodiljskog. Nije sramota raditi, gospodine Martinoviću, sramota je nezakonito biti zaposlen i nezakonito raditi. I nije sramota pošteno zaraditi svoju platu, ali je sramota da, dok je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, vi imate 5 plata. Kako i na koji način vi niste uspeli da objasnite, izbegavate da prijavite svoju imovinu i primanja, što govori Agencija za borbu protiv korupcije. Koliko to vi imate plata, na koliko radnih mesta vi radite, pored toga što ste narodni poslanik u Skupštini Srbije? A i ako ne primate platu, primate paušal. Takođe je važno da građani znaju da je to protivzakonito, ovo je beščašće i sramota. I to ne kažem ja, to kaže Inspekcija Ministarstva prosvete", porčuio je oštro Božović na protekloj skupštinskoj sednici.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track