DSS: Predstavnici Srbije da ne učestvuju na komemoraciji u Parizu
Foto: Beta/Miloš Miškov

posle skandala sa zastavom

DSS: Predstavnici Srbije da ne učestvuju na komemoraciji u Parizu

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je Francuska država teško ponizila Srbiju nerazumnim isticanjem zastave Kosova u pariskoj katedrali Notr Dam i da predstavnici Srbije ne bi trebalo da prisustvuju glavnoj ceremoniji u Parizu povodom 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata.

"Srbija je bila i okupirana, i pod sankcijama, i bombardovana, ali nikada nije bila na ovakav način beskrupulozno ponižavana. Zbog toga predstavnicima Srbije koji ne pristaju na vređanje njene istorije i grubo ponižavanje nije pod takvim uslovima mesto u Parizu na obeležavanju 100 godina završetka Prvog svetskog rata", ističu iz DSS.

U saopštenju je navedeno da je zastava samoproglašenog Kosova koje nije ni postojalo u vreme Prvog svetskog rata u katedrali Notr Dam istaknuta uporedo sa zastavama država učesnica i pobednica Velikog rata.

"Francuska dobro zna da su među tim secesionistima ima i potomaka onih Albanaca koji su, ne priznajući vlast Esad paše Toptanija, ubijali srpske vojnike i civile prilikom njihovog povlačenja preko Albanije", navode iz DSS.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track