VUKSANOVIĆ REŠIO DA OTKRIJE SVE TAJNE: Razgovarao sam sa MILOŠEVIĆEM a onda me je u jednom trenutku OBLIO ZNOJ... ŠOK INTERVJU! Kako ga je Mira Marković služila konjakom i koliko puta je bio u prilici da proda državu
Foto: EPA, Printscreen/ Youtube

nekadašnji funkciioner ds progovorio bez dlake na jeziku

VUKSANOVIĆ REŠIO DA OTKRIJE SVE TAJNE: Razgovarao sam sa MILOŠEVIĆEM a onda me je u jednom trenutku OBLIO ZNOJ... ŠOK INTERVJU! Kako ga je Mira Marković služila konjakom i koliko puta je bio u prilici da proda državu

Politika -

Nekadašnji ministar prosvete i bivši funkcioner Demokratske stranke Slobodan Vuksanović ispričao je kako je kod Slobodana Miloševića pio gruzijski konjak, o tome kako nije želeo da preotme stranku od Zorana Đinđića i koliko puta je bio u prilici da proda državu.

O ĐINĐIĆU I DS

Ja sam u ime stranke kao mlad imao prilike da budem u kontaktu sa strancima. Bio sam zadužen zbog engleskog... Nešto nisu znali engleski pa valjda zbog toga. Ali nisam imao tu privilegiju da me Amerikanci previše ljube.

Da sam hteo mogao sam tokom bombardovanja da preuzmem stranku ali sam bio odan DS i Đinđiću kao njenom predsedniku. Jer ipak mi je 10 godina bio kao stariji brat.

KAKO SAM MOGAO DA PRODAM ZEMLJU

Bio sam i na Molitvenom doručku... Razgovarao sam sa raznim ambasadorima. Imao sam priliku da barem jedno 20 puta da prodam zemlju.

Znate kako to ide... Političar kao Fema iz pokondirene tivke nada se nekoj podršci, da je pozoivu na prijem u ambasadi. Po mom pamćenju te podrške nema. Političari slabo profitiraju, NVO profitira više.

KONJAK KOD SLOBODANAM MILOŠEVIĆA

Goran Vesić i ja smo išli kao članodi redakcije "Student" išli da intervjuišemo Slobodana Miloševića. Imao sam tada 27 godina, Vesić 24. Pre toga je naša redakcija radila intervju sa Mirom Marković. Ja sam ga kao glavni urednik skratio sa 24 na osam strana. Mira ništa nije zamerila. Bila je veoma blagonaklona, i sve nas je oslovljavala sa "deco". Pošto sam ja rekao kolegama da se na sve načine izbore za intervju sa Miloševićem, Mira Marković nam je rekla: "Deco, samo jedan način je da dođete do Slobodana sam ja".

Došli smo tamo, policajac nas je puistio da uđemo. Vesić je nosio torbu jedno sa jedno 10 diktafona ako se neki slučajno pokvari. Vrata nam je otvorio Slobodan Milošević. U tom trenutku je jeo nešto.

- Izvinite ja nešto uzeo da jedem, sad dođoh sa posla, rekao nam je Milošević.

Nama je posle Mira Marković skuvala kafu a mene je poslužila nekim gruzijskim konjakom.

Milošević je znao da smo mi članovi Glavnog odbora DS. Vesić je polemisao sa njim. Šta je on sve rekao Miloševiću mene je oblio znoj. Milošević nam je dao kućni boj telefona i rekao nam da možemo da ga zovemo svaki dan telefon ali do ponoći posle tad ide na spavanje.

Pričao nam je državne tajne, svoje odnose sa Tuđmanom i Izetbegovićem.Kad smo posle tačno tri sata i deset minuta izašli iz Miloševićeve kuće do kraja ulice Goran i ja nismo progovorili ni reč. Onda smo seli na jedan zidić, zapalili cigarete i ja kažem Vesiću:

- Glupo je da ovo ikome pričamo, jer nam niko ne bi ni verovao.

Kurir.rs/Foto: EPA, Foto: Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track