MILOŠ JOVANOVIĆ PREDSEDNIK DSS: Ako Savez za Srbiju bude bojkotovao lokalne izbore, pridružićemo se bojkotu
Ilustracija, Foto: Beta

zajednički stav

MILOŠ JOVANOVIĆ PREDSEDNIK DSS: Ako Savez za Srbiju bude bojkotovao lokalne izbore, pridružićemo se bojkotu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da DSS nije doneo nikakvu formalnu odluku o tome da li će biti deo opozicionog Saveza za Srbiju."Nikakva formalna odluka nije doneta, niti će biti", kazao je Jovanović za Radio-televiziju Vojovodine i dodao da se DSS bavi sobom, gradi svoju politiku, jača infrastrukturu i precizira platformu.

foto: Beta

On je kazao da "niko nije oduševljen Savezom za Srbiju", odnosno da niti je on oduševljen članicama tog Saveza, niti su članice Saveza oduševljene njime, ali da je DSS uvek spreman za saradnju jer u slučaju političke diktature u zemlji može da se desi da je silom prilika saradnja najracionalnije rešenje.

"Odlučili smo da gradimo novi DSS, da preciziramo našu predizbornu političku platformu, da radimo na našoj stranci. Danas je sve rijaliti, češće me novinari pitaju s kim ćete, a nije nam tema ni Savez, ni (Aleksandar) Sapić. Tema je vlast", istakao je Jovanović.

Naveo je da će DSS učestvovati na izborima u Lučanima 16. decembra, kao i da je stranka spreman da ukoliko Savez za Srbiju odluči da bojkotuje lokalne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu da se tome pridruži..

"Ideja je da se zauzme zajednički stav, ako Savez odluči da bojkotuje lokalne izbore u Kladovu, Kuli i Doljevcu - pridružićemo se. Nećemo ići kao solo igrači", kazao je Jovanović i dodao da će DSS ići na izbore u Lučanima 16. decembra.

Jovanović je kazao da DSS isključuje mogućnost bilo kakave saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

Jovanović je istakao da se DSS zalaže za saradnju sa EU, ali bez članstva Srbije u Uniji, kao i da je zamrznuti konflikt u ovom trenutku najracionalnije rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Povodom postavljanja kosovske zastave u Parizu, pred obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata, Jovanović je kazao da to predstavlja "bedu i sramotu".

foto: Beta, 20.02.2018

"Danas sam uputio otvoreno pismo njihovom ambasadoru. To je čin poniženja i Francuske. Na kraju će takva Francuska zaslužiti sudbinu nestanka jednog naroda", rekao je Jovanović.

On je kazao da je na mestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bi otišao u Pariz.

"Dok se ne proba nisam siguran da bi Francuzi izabrali da mi ne dođemo, a da ostave kosovsku zastavu", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track