Najnovije vesti

SRBIJA NEĆE ULOŽITI PROTEST FRANCUSKOJ Ivica Dačić: Slučaj zastava ostaviti za posetu Makrona
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Sramno ponašanje zvaničnog Pariza

SRBIJA NEĆE ULOŽITI PROTEST FRANCUSKOJ Ivica Dačić: Slučaj zastava ostaviti za posetu Makrona

Politika

Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi"

BEOGRAD - Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave u Bogorodičinoj crkvi, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji izostanak reakcije zvaničnog Beograda objašnjava najavljenom posetom francuskog predsednika Srbiji.

"Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor", kaže Dačić.

Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi".

"Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zasto je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna", rekao je Dačić, dodavši da ne zna "kako je Tači prihvatio poziv da učestvuje, to je za njega dan žalosti".

foto: Tviter

Zastava takozvanog "Kosova" našla se u Bogorodičnoj crkvi u Parizu uz obeležja 86 država i 11 međunarodnih organizacija.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...