NOVA BRUKA CRNOGORACA! Izmislili da 200 Srba dolazi u Budvu da pravi nemire po ugledu na Miloševićevo vreme! Dobili su BRUTALAN odgovor iz Srbije
Foto: Reuters

Ne odustaju! Komšije po svaku cenu dižu tenziju

NOVA BRUKA CRNOGORACA! Izmislili da 200 Srba dolazi u Budvu da pravi nemire po ugledu na Miloševićevo vreme! Dobili su BRUTALAN odgovor iz Srbije

Politika -

Gebelsovci Posle pravljenja spiska nepodobnih u Podgorici izmislili da im u Budvu dolazi 200 Srba organizovanih po scenariju iz devedesetih, kada se pod dirigentskom palicom Slobodana Miloševića "događao narod"

Crnogorci ne prestaju da provociraju Srbiju i dižu tenzije, pošto su sada plasirali scenario prema kom navodno oko 200 Srba, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, namerava da dođe u Budvu, na proslavu 100 godina od oslobođenja Boke i Podgoričke skupštine. Sve je, tvrde, organizovano po ugledu na vreme Slobodana Miloševića, kada se "događao narod", aludirajući na moguće ulične nemire.

Naprednjaci i radikali tvrde da je sve izmišljotina i da Crnogorci, po ugledu na Hrvate, šire mržnju prema Srbiji.

Provladin list Pobjeda je, naime, objavio da organizatori ove manifestacije odustaju, iako je crnogorska vlada još početkom avgusta saopštila da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

- Književnik Matija Bećković i družina zasigurno neće doći u Budvu. Ali gostiju sa strane neće faliti. Sve je organizovano po već viđenom scenariju iz ranih devedesetih, kada nam se pod dirigentskom palicom Slobodana Miloševića "događao narod" - piše ovaj list i navodi da je planirano da grupa Srba iz zapadne Srbije i s Kosova dođe u Budvu i "pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori da obeleži ove datume".

- Grupa od oko 200 Srba s Kosova, uglavnom pripadnika SNS i SRS, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu. Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehničkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog (srpskog) dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića - navodi Pobjeda i dodaje da autobusi kreću s punktova u Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku, koji će se pak u Ribariću sastati s "konvojem" Srba iz zapadne Srbije, pretežno iz Kraljeva, Raške i Novog Pazara.

Predsednik IO SNS Darko Glišić tvrdi da ta stranka ne organizuje nikakav odlazak u Crnu Goru, pa ni na taj skup u Budvu.

foto: Zorana Jevtić

- To su izmišljotine autora teksta po ko zna čijem nalogu. Mržnjom prema Srbima koju šire žele da skrenu pažnju sa sopstvenih problema. Taj recept prepisali su od Hrvata - kaže za Kurir Glišić.

I lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da Crnogorci lažu u nameri da veštački dižu tenziju u regionu.

foto: Filip Plavčić

- Kako da ne! Dolazi 10.000 srpskih radikala, pa će sve Montenegrine da pobacaju u vodu. Ma hajte, molim vas. Niko ne ide u Budvu. Izmišljaju, lažu, veštački pokušavaju da prave tenziju. To je stoka bez pameti, baljezgaju i bauljaju ko muve bez glave - u svom stilu je prokomentarisao Šešelj.

B. Bojić/Foto: Reuters

Doskočili Bećković ipak govornik

Crnogorska vlast donela je nedavno skandaloznu odluku kojom se akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i pravniku Dejanu Miroviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru zbog ranijih izjava kojima, kako je saopšteno, ugrožavaju sigurnost te države (?!).

foto: Damir Dervišagić

Bećković će ipak, kako je najavio organizator skupa Srpski narod Boke, govoriti na proslavi u Budvi putem video-linka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track