Najnovije vesti

SAD SU IM KRIVI NOVINARI: Lista Samoopredeljenje tvrdi da su srpski mediji zlonamerno napali Ugljanina
Foto: Aleksandar Cile Jovanović

SAOPŠTENJE

SAD SU IM KRIVI NOVINARI: Lista Samoopredeljenje tvrdi da su srpski mediji zlonamerno napali Ugljanina

Politika

NOVI PAZAR - Lista "Samoopredjeljenje" saopštila je danas da u potpunosti stoji iza svega što je izjavio njen nosilac Sulejman Ugljanin, navodeći da pod terminom "srpska država Srbija" podrazumevaju paralelne bezbednosne i pravosudne strukture Srbije koje su odgovorne za "genocid i druge zločine na prostoru bivše Jugoslavije".

foto: Tanjug/Edib Tahirović

Oni su u saopštenju uz koje su dostavili i transkript Ugljaninovog govora kazali da je on ukazao na tu opasnu pojavu u Srbiji, a što srpski mediji nisu u celosti preneli.

"Te iste strukture 'srpske države Srbije' i danas su prisutne u sistemu Republike Srbije i umnogome kreiraju diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima i Sandžaku i predstavljaju realnu opasnost za Bošnjake", navodi se u saopštenju.

U toj listi su istakli da su izlaskom na izbore po manjinskom izbornom zakonu pokazali svoj legalistički pristup u rešavanju nerešenih bošnjačkih pitanja, kao i što Bošnjaci, kroz političke stranke i Bošnjačko nacionalno veće, to rade poslednjih skoro 30 godina.

foto: Marina Lopičić

"Interes Bošnjaka Sandžaka je da 'srpska država Srbija' iščezne, a da kroz ustavne reforme učestvujemo u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih gradjana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivni narod, a Sandžak autonomna pokrajina", saopštila je lista "Samoopredjeljenje".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...