PREMIJERKA OBJASNILA ZAŠTO JE TOMI OSTALA VILA NA DEDINJU: Imamo česte posete iz Kine i Rusije, taj objekat će biti za tu namenu
Foto: Beta/Miloš Miškov

odluka vlade

PREMIJERKA OBJASNILA ZAŠTO JE TOMI OSTALA VILA NA DEDINJU: Imamo česte posete iz Kine i Rusije, taj objekat će biti za tu namenu

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je saradnja sa Kinom i Rusijom od strateškog značaja za Srbiju zbog čega je odlučeno da se vila u Užičkoj 23 dodeli na korišćenje bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću, koji sada obavlja dužnost prvog čoveka Nacionalnog saveta za saradnju sa tim zemljama.

"Imamo dosta česte posete iz Kine i Rusije, tako da smo iz tog razloga odlučili da to bude objekat za tu namenu", rekla je ona novinarima na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora.

Brnabić je rekla da je najbolje da se u toj rezidenciji održavaju sastanci. Vlada je na sednici 25. oktobra izmenila Uredbu o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije i donela odluku da vila u Užičkoj 23 ubuduće služi za "boravak i reprezentativne potrebe" predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Prema Zakonu o predsedniku Republike, Tomislav Nikolić po isteku mandata stekao je i neke druge privilegije.

Osim penzije u visini od 80 odsto predsedničke plate, Nikolić ima pravo i na kancelariju, savetnika i sekretara, a može da koristi i službeni automobil s vozačem, onoliko dugo koliko je trajao njegov mandat predsednika.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track