VUČIĆ IZ HELSINKIJA KRENUO ZA BRISEL: O Angeli Merkel otkrio nešto što će vas prijatno iznenaditi (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

Samit Evropske narodne partije u Finskoj

VUČIĆ IZ HELSINKIJA KRENUO ZA BRISEL: O Angeli Merkel otkrio nešto što će vas prijatno iznenaditi (FOTO)

Politika -

HELSINKI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sreo se na Samitu Evropske narodne partije u Finskoj sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i otkrio kakva je privatno.

1 / 4 Foto: Predsedništvo Srbije

- Uobičajeno je da vam Angela Merkel priđe... Da priđe ljudima koje je videla, ona je pristojna i skromna žena koja svima priđe... - otkrio je Vučić kakva je kacelarka Merkel nezvanično sa drugim državnicima.

- Ono što je rekla da zna da se na dnevnom nivou borim da održim ekonomsku stabilnost kao sad sa ovim taksama s Prištinom pa se čudite kako uopšte tako neodgovorni ljudi mogu da rukovode bilo čime i budu na tako odgovorinim mestima - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje je li istina da mu je kancelarka Merkel prišla da se pozdravi.

Predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori.

Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evropski parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrspkog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipras Nikos Anstasijades.

Pred sinoćnji susret, u dvorani u kojoj se održava Samit, visoki funkcioneri EU, među kojima predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, evropski komesar za proširenje Johanes Han, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, te i austrijski kancelar Sebastijan Kurc posebno su se srdačno pozdravili sa srpskim predsednikom.

(Kurir.rs/TV Pink/Tanjug/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track