VUČIĆ: U Parizu se sastajem sa Makronom i Merkelovom! Nosiću s ponosom Natalijinu ramondu!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

zakazano

VUČIĆ: U Parizu se sastajem sa Makronom i Merkelovom! Nosiću s ponosom Natalijinu ramondu!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u Parizu, gde će u nedelju učestovati u obeležavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, imati bilateralne razgovore sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"To je ono što smo do sada zakazali, sve ostalo će biti u okviru manifestacije na kojoj ću sa ponosom nositi naš cvet - Natalijinu ramondu, pošto je Srbija, sila pobednica iz Prvog svetskog rata, na žalost izgubila 1.247.000 ljudi", rekao je Vučić.

Dodao je da će sa ponosom nositi taj cvet i svakome ukazati da je srpski narod proporcionalno broju stanovnika bio jedna od dva najstradalnija naroda u Prvom svetkom ratu, te da zaslužuje posebno mesto u istoriji čovečanstva.

"A i da kažem svim drugima koji su bili na suprotnoj strani, koji su učestvovali u ubijanju Srba, da smo mi veliki narod, da smo sve to uspeli da oprostimo. Jedino što nećemo da zaboravimo nego ćemo da nastavimo da izdajemo knjige i da govorimo o svemu tome kako bi naša deca znala koliko su njihovi dedovi visoku cenu platili za slobodu Srbije. Za nas više vrednosti od srpske slobode, slobode naše zemlje - nema", poručio je Vučić.

Na pitanje da li će biti prostora za razgovore o rešenjima za Kosovo sa Makronom i Merkelovom, on kaže: "Uvek, kad ovi reše da ispune nešto, makra iz CEFTA sporazuma, amkar da to reše. Čim oni to reše mi smo spremni da razgovaramo uvek." Ovako nema smisla da mi razgovaramo, da mi ispunjavamo a da oni svaki dan donesu nešto novo, šta im padne napamet, dodaje Vučić.

"Sinulo im je - sad ćemo da šaljemo jedan garnizon na sever, sutra ćemo 10 odsto tarife, što cela Evropa, ceo region osuđuje. Ali dobro, sinulo im je, palo im je na pamet. Super. E sad da vam padne na pamet da uradite nešto suprotno, pa kad vam to padne na pamet onda ćemo lepo da sednemo da razgovaramo. Mislim da je logično", zaključio je Vučić.

Kurir.rs/tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track