Najnovije vesti

LJAJIĆ: Evidentno je da postoji zastoj u pregovorima Beograda i Prištine
Foto: Zorana Jevtić

doveden u pitanje legitimitet glavnog pregovarača Tačija

LJAJIĆ: Evidentno je da postoji zastoj u pregovorima Beograda i Prištine

Politika

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je evidentno da postoji zastoj u pregovorima Beograda i Prištine, jer je doveden u pitanje legitimitet glavnog pregovarača Hašima Tačija, ali da Priština podiže i ekonomski zidove uvođenjem dodatne carine na robu iz Srbije od 10 odsto.

"Malo je reći da imamo zastoj, evidentno je da imamo krizu u pregovorima sa Prištinom", rekao je Ljajić.

On pojašnjava da kriza u dijalogu ima nekoliko svojih aspekata, a da je jedan to što se Ramuš Haradinaj i Hašim Tači stalno utrkuju za naklonost birača.

"Sa jedne strane imate stalno političke poruke koje šaljete biračima, a kada šaljete političke poruke, a treba da rešavate neki problem onda tu nema rešenja problema", rekao je Ljajić i dodao da je legitimitet glavnog pregovarača Hašima Tačija doveden u pitanje od strane Kosova.

On je naglasio da je svima izgledalo da razgovori ulaze u posebnu fazu, a da je Priština u takvoj situaciji iznenada uvela dodatne carine na robu iz Srbije i BiH od 10 odsto.

"O kakvom mi dijalogu govorimo, o kakvom zajedničkom ekonomskom prostoru, o kakvom napretku u dijalogu, ako na jedan bahat način podižete zidove u stvarima koje nisu političke", naglasio je on.

Ministar je pojasnio da će roba na Kosovu da poskupi zbog povećanja carine i da će teret snositi krajnji korisnik, a to je narod.

"Odluka je van svake i političke i ekonomske logike i naneće štetu ne samo naporima da se reši problem, već ljudima koji na KiM žive", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...