LIDER RADIKALA IZNOSI ŠOKANTNE DETALJE ZLOČINA NA IBARSKOJ: Dana zna da joj Sloba nije ubio brata
Foto: Dado, Dragana

OBRT

LIDER RADIKALA IZNOSI ŠOKANTNE DETALJE ZLOČINA NA IBARSKOJ: Dana zna da joj Sloba nije ubio brata

Politika -

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da meta atentata na Ibarskoj magistrali 1999. nije bio šef SPO Vuk Drašković, nego upravo brat njegove supruge Veselin Bošković, koji je tom prilikom i stradao. Kao razlog za to ubistvo navodi neraščišćene kriminalne odnose u vezi s gradskim građevinskim zemljištem.

Šešelj kaže da iza tog zločina ne stoji tadašnji državni vrh, kako se to godina tvrdi, te da to znaju Vuk i Danica Drašković, ali da su mu oni, kako navodi, kazali da im odgovara da za to ubistvo okrivljuju bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

foto: Beta/Miloš Miškov

- Ja sam ove informacije dobio i od Zorana Đinđića. I on mi je rekao da glavna meta nije bio Vuk, nego Veselin Bošković, brat Danice Drašković. Razlog su bili nekakvi kriminalni poslovi u vezi s gradskim građevinskim zemljištem. Imam i svedoke za to da mi je tako Đinđić rekao, svi ti svedoci su živi - kaže Šešelj.

Na konstataciju da bi ove tvrdnje i pominjanje Veselina Boškovića u negativnom tonu mogli da povrede njegovu sestru Danicu Drašković, lider radikala kaže da je on sve ovo rekao i njoj u lice.

foto: Nada Zgank

- Ne vređam ja ničija osećanja. Ja govorim o ubistvu njenog brata! S Veselinom sam bio u dobrim odnosima, pomogao mi je dok sam bio predsednik opštine Zemun oko nabavke nekih cevi. Ono što zameram Vuku i Dani jeste to što su svesni, ja sam im više puta rekao ko stoji iza ubistva, ali oni imaju političku potrebu da optužuju Slobodana Miloševića. Nakon što se dogodio taj atentat, Vuk je imao nekoliko kontakata s Miloševićem, to mi je Slobodan pričao... I svaki put je Vuk govorio Miloševiću da je svestan da on nema ništa sa ubistvom, da zna ko je odgovoran za to, ali da njegova žena insistira da njega optuži i da mora da ga razume - navodi Šešelj.

Muk Danica i Vuk Drašković juče nisu odgovarali na naše pozive ovim povodom. Podsetimo, za zločin na Ibarskoj magistrali osuđeni su pripadnici DB i MUP. Tokom te nesreće poginula su četvorica članova SPO, dok je Vuk Drašković povređen.

Puklo prijateljstvo Od kumstva do sukoba

Šešelj i Drašković najpre su bili prijatelji i kumovi, jer je lider SPO krstio Nikolu Šešelja, najstarijeg sina šefa radikala, a kasnije su zajedno osnovali stranku. Međutim, brzo su se posvađali. Šešelj je osnovao Srpski slobodarski pokret, a zatim Srpski četnički pokret, da bi na kraju sa otcepljenim krilom Narodne radikalne stranke, koju je predvodio Tomislav Nikolić, u februaru 1991. formirao Srpsku radikalnu stranku. Zanimljivo je da su Drašković i Šešelj bili na korak do pomirenja 2014. godine, kad je Danica preko Kurira poručila svom kumu da uvek može da računa na njih dvoje i da bi volela da zajedno popiju kafu kad se vrati iz Haga. Do toga ipak nije došlo.

Ivan Ercegovčević/ foto: Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track