Najnovije vesti

NERVOZA U PRIŠTINI POSLE RAZGOVORA U BRISELU Haradinaj: Ne znam o čemu su razgovarali Tači i Vučić... Hodžaj: Ako nas Vučić ne priznaje...
Foto: Vladimir Šporčić

traže liberalizaciju viza

NERVOZA U PRIŠTINI POSLE RAZGOVORA U BRISELU Haradinaj: Ne znam o čemu su razgovarali Tači i Vučić... Hodžaj: Ako nas Vučić ne priznaje...

Politika

PRIŠTINA - Kosovski Ramuš Haradinaj izjavio je danas u Prištini da nema informacija o čemu su razgovarali predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić na sastanku u Briselu.

foto: Vladimir Šporčić

On je to rekao danas u toku učešća u čišćenju prištinskog izletišta Grmija u okviru akcije "Čistimo Kosovo" i dodao da će doći do liberalizacije viza za građane Kosova Vučić i Tači su se u četvrtak, 8. novembra, sastali uz posredovanje Federike Mogerini u Briselu, a Tači je izjavio da je sastanak bio praćen "agresivnim ponašanjem srpske delegacije" i ocenio da se dijalog ne može voditi ultimatumima, niti agresivnim glasom.

Imam svoje rezerve prema procesu, mala je mogućnost da dođe do sporazuma, ali treba da nastavimo da radimo. Diskurs Vučića je bio agresivan, dok smo mi imali pravičan i balansiran odnos za realnu mogućnost zamene rezolucije (Saveta bezbednosti UN) 1244", kazao je Tači. On je rekao da je stav Kosova jasan, da nema alternative dijalogu, te da su ostale alternative "populistički glasovi i incidenti".

foto: Vladimir Šporčić

Hodžaj: Ako nas Vučić ne priznaje...

 

Ako Aleksandar Vučić kaže da ne priznaje Kosovo, onda nemamo o čemu da razgovaramo, rekao je zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj u emisiji "Argument plus", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Hodžaj ocenio da "tu može da bude negde oko deset do 15 tema, ali da bi okosnica sporazuma trebalo da bude uzajamno priznanje".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...