NIŠKA POLITIKA: Odbornici JS prešli u SNS, jedna odbornica u Zavetnike
Foto: Youtube Printscreen

novo u političkom životu

NIŠKA POLITIKA: Odbornici JS prešli u SNS, jedna odbornica u Zavetnike

Politika -

NIŠ - Velika većina članova i funkcionera Okružnog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu prešla je danas u Srpsku naprednu stranku, dok je pokretu "Zavetnici" pristupila gradska odbornica Jelena Đorđević.

Doskorašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke, Nikola Ilić rekao je novinarima da je najveća motivacija za članove i funkcionere Jedinstvene Srbije da se priključe SNS "politika predsednika Aleksandra Vučića koja donosi rezultate i na međunarodnom i na domaćem planu".

foto: Youtube Printscreen

"Priključujemo se jer ne želimo više na posredan način da podržavamo politiku Srpske napredne stranke, već želimo da se uključimo i da na najdirektniji način damo naš skroman doprinos", rekoa je Ilić.

Na pitanje novinara da li je Jedinstvena Srbija izneverila birače prelaskom u SNS, Ilić je rekao da tih birača "i nije bilo tako mnogo" u Nišu gde su "građani dali poverenje SNS".

Član Predsedništva SNS Zoran Perišić je podsetio da su Jedinstvena Srbija i SNS na poslednjim izborima u Nišu bile na istoj izbornoj listi, a potom je JS formirala s Ruskom strankom odborničku grupu sa pet odbornika.

"Prelazak članova i funkcionera Jedinstvene Srbije u SNS zaista je potez lokalne politike i nema nikakve veze sa onim što se dešava u Republici", rekao je Perišić. On je rekao da nema nikakvog "prekomponovanja" vlasti i da ostaju na snazi svi sporazumi koje SNS ima s Jedinstvenom Srbijom.

Odbornica Jelena Đorđević koja je u Skupštinu grada Niša ušla kao predstavnica pokreta Dveri, a potom prešla u Jedinstvenu Srbiju, da bi iz te stranke bila isključena zbog glasanja protiv ustupanja niškog aerodroma državi, rekla je da Srpskom pokretu Zavetnici pristupa zbog "doslednosti" tog pokreta.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a posle pristupanja Jedinstvene Srbije odbornička grupa SNS imaće 26 odbornika. Vladajuću većinu u Nišu čine još i SPS i SRS.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track