15 MILIONA DOLARA OD ŠVERCA DROGE I MIGRANATA ZA KUPOVINU GLASOVA: Priština prljavim novcem plaća članstvo u Interpolu! SAD i zapadne zemlje predvode ovu perfidnu akciju!
Foto: Printscreen, Profimedia, EPA

Frapantno

15 MILIONA DOLARA OD ŠVERCA DROGE I MIGRANATA ZA KUPOVINU GLASOVA: Priština prljavim novcem plaća članstvo u Interpolu! SAD i zapadne zemlje predvode ovu perfidnu akciju!

Politika -

Prištinska administracija ide dotle da su predstavnicima država čiju podršku očekuju kupili luksuzne automobile i skupocene satove

BEOGRAD - Prištinske vlasti obezbedile su 15 miliona dolara "prljavog novca" od šverca narkotika i migranata za kupovinu glasova kako bi na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola tzv. "Kosovo" postalo članica svetske policijske organizacije.

Do ovog frapantnog podatka "došle su srpske obaveštajne službe, čije operativne informacije pokazuju da su u ovu perfidnu akciju uključene zapadne zemlje, predvođene SAD, ali i generalni sekretar međunarodne policijske organizacije Jirgen Štok".

Kako se navodi, "prištinska administracija ide dotle da su predstavnicima država čiju podršku očekuju kupili luksuzne automobile i skupocene satove".

Glavni sponzor kampanje Vašington, čija je zvaničnica Kimberli Rif, šefica Kancelarije američkog programa ISITAR na Kosovu i Metohiji inicirala da tzv. "Kosovo" uputi članicama Interpola pismo kojim ih obaveštava o želji da bude primljeno u tu organizaciju i da očekuje njihovu podrušku.

Na skupštini Interpola, koja u nedelju počinje u Dubaiju, i Holandija i Francuska daće podršku Prištini, čiji će glavni argument biti navodna efikasnija policijska saradnja i borba protiv verskog ekstremizma, ilegalnih migracija, pranja novca i šverca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track