Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ U DUBAIJU: Skandal na Generalnoj skupštini Interpola! Namera da se članice zbune o načinu glasanja (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Nastavlja se politizacija

MINISTAR STEFANOVIĆ U DUBAIJU: Skandal na Generalnoj skupštini Interpola! Namera da se članice zbune o načinu glasanja (FOTO)

Politika

DUBAI - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Dubaiju da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, ne samo od strane zemalja koje su priznale takozvanu nezavisnost Kosova, već i od Generalnog sekretarijata ove policijske organizacije.

foto: MUP Srbije

Ministar Stefanović je, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, istakao da postoji namera da se zbune države o načinu kako se glasa, navodeći kako će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

"Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome tzv. 'Kosovo' ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se potom odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje. To je potpuno suprotno pravilama koja jasno govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja ikakve pauze. Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju", objasnio je ministar Stefanović koji predvodi srpsku delegaciju u Dubaiju.

foto: MUP Srbije

On ističe da je očigledno da se politizacija procesa nastavlja na način da se stvara sumnja da li ćemo sutra imati optužnice o kojima će se politički odlučivati, da li će se odlučivati na političkom nivou, ko će biti optužen i da li će biti procesuiran.

"Sve ovo je nedopustivo za Interpol i nedopustivo za čitav policijski sistem. Srbija nastavlja sa snažnim delovanjem i zajedno sa svojim partnerima do poslednjeg trenutka uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola, međunarodno pravo i da zaštitimo, naravno, svoju zemlju", naglasio je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Naš zadatak je, poručio je Stefanović, da pokažemo da postoji dovoljno zemalja sa integritetom, sa dovoljno čvrstine da se odupru svim pritiscima zapadnih država i da pokažu da poštovanje policijskog kodeksa i integriteta više cene od bilo kakve političke moći i pritiska.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...