Najnovije vesti

VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU: Nadam se pobedi, glasanje neće biti tajno, uradili smo sve što smo mogli, protiv nas smo imali velike sile
Foto: PrintScreen TV Happy

optimistično

VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU: Nadam se pobedi, glasanje neće biti tajno, uradili smo sve što smo mogli, protiv nas smo imali velike sile

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se nada našoj pobedi u Interpolu i da Kosovo neće postati članica te međunarodne organizacije.

Ukazao je da su zemlje izložene velikim pritiscima da budu uzdržane ili da glasaju za članstvo Kosova u Interpolu, ali da se Srbija borila da to spreči, jače nego što bi bilo ko mogao da pretpostavi.

 

"Nisam optimista po prirodi , ali se nadam našoj pobedi. Nisam neozbiljan kao oni koji su očekivali pozitivnu presudu Međunarodnog suda pravde, pa dobili negativnu. Ne mogu da tvrdim da će odluka biti dobra za nas, ali nadam se dobroj odluci i pobedi Srbije", rekao je Vučić gostujući na TV Hepi.

 

On je ukazao da Srbija nije imala Albance protiv sebe, nego najjače svetske sile.

 

Vučić je pojasnio da je najveći pritisak do sada to što glasanje neće biti tajno.

 

"Na zahtev bilo koje članice može da se proveri ko je kako glasao. Amerika je poručila - vi možete da glasate kako hoćete, mi ćemo znati šta ste odlučili. I, sada mnogi koji su milsili da glasaju za nas, a pod pritiskom su, pitanje je kakvu će odluku da donesu", rekao je Vučić.

 

Istakao je da Srbiji nije lako, i da je naša zemlja bezbroj sličnih bitaka prošla, te da smo se borili, protiv najmohcnijih na svetu da sačuvamo svoju zemlju, narod, da ništa nečasno nismo uradili, već smo se borili sa svim što smo mogli i jače nego što neko može da pretpostavi za jednu malu, slobodnu i suverenu zemlju.

 

"I ponosan sam na to", podvukao je predsednik Srbije.

 

Komentarišući to da bi bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković mogao da se nađe na poternici, ukoliko Kosovo uđe u Interpol, Vučić je rekao da je Diković častan i dobar srpski oficir.

 

"Mislim da Kosovo neće biti član Interpola, ali može da se dogodi da nisam u pravu. Ali, mi smo uradili sve da to sprečimo. Nismo imali Albance protiv sebe, već najveće svestke sile. Da znate, ko nam je na drugoj strani", podvukao je predsednik.

 

Kako je rekao, bez obzira na rezultat, Prištini neće biti lako kao što su mislili.

 

"Već su pre sedam dana slavili u Prištini, kada su došli do broja 97 prema 44, što je više od 2:1, za i protiv, jer se uzdržani ne računaju. Naš je zadatak bio da deo uzdržanih prevedemo da budu protiv, a njihov je zadatak bio suprotan od našeg", rekao je Vučić.

 

On je primetio da će biti manje glasova i za i protiv, jer neće sve zemlje doći, ali je ponovio da se nada uspehu.

 

"Reč je o ozbiljnom glasanju, svi rade svoj posao. Ne mogu da kukam... za mnogo manje važna glasanja u svestkim organizacijama dešavala su se i veća čuda... Igraj utakmicu, ako hoćes da igraš, nemoj da kukaš i da plačes", poručio je Vučić.

 

 

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...