Najnovije vesti

ALEKSANDAR ANTIĆ O PORAZU PRIŠTINE: Snažna potvrda za ispravnost politike Srbije
Foto: Beta MIloš MIškov

REAGOVANJE

ALEKSANDAR ANTIĆ O PORAZU PRIŠTINE: Snažna potvrda za ispravnost politike Srbije

Politika

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je povodom odbijanja članstva Kosova u Interpol da je reč o snažnoj potvrdi za ispravnost politike Srbije.

"Srbija je pokazala celom svetu da ima svrhe suprotstaviti se pritiscima kao načinu vođenja međunarodnih poslova i da je jedini način kompromis i sporazum. Zahvaljujući izuzetnom diplomatskom naporu pre svega predsednika Vučića, ministara spoljnih i unutrašnjih poslova Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića, ali i cele naše Vlade i diplomatske službe, Srbija od danas s pravom zaslužuje mnogo veće poštovanje i ugled na međunarodnoj sceni. Sprečavanje takozvanog Kosova da postane član Interpola nije samo pobeda Srbije i njenih partnera u međunarodnoj zajednice, to je pobeda principa i prava u međunarodnim odnosima nad pritiscima i silom", istakao je Antić.

Podsetimo, u prvom krugu glasanja "za" je glasalo 76, protiv 56, dok je bilo 22 uzdržanih. Ubrzo je određena pauza, a ministar Stefanović je burno reagovao i tražio objašnjenje predsedavajućeg na osnovu čega je određena.

Međutim, Kosovo ni posle drugog kruga nije uspelo da izdejstvuje članstvo u Interpolu, kada je za članstvo glasalo 68 država, protiv je bilo 51, a udržanih 16.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...