Najnovije vesti

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA (JS) IZ EGIPTA O INTERPOLU: Bravo predsedniče, bravo Srbijo
Foto: Kurir

propao pokušaj prištine

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA (JS) IZ EGIPTA O INTERPOLU: Bravo predsedniče, bravo Srbijo

Politika

JAGODINA - Novi pokušaj kosovskih Albanaca da postanu član Interpola propao je kao što im je propao i pokušaj da postanu član Uneska, zato što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da skine negativnu hipoteku sa Srbije, saopštio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

On je dodao da velike zasluge pripadaju i ministru inostranih poslova Ivici Dačiću, zahvaljujući kome je 10 država povuklo priznanje takozvanog Kosova i, takođe, čestitao ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću na odličnom govoru na Generalnoj skupštini Interpola.

Ocenjujući to pobedom Srbije u međunarodnim odnocima, Marković je rekao da je ponosan što je tokom boravka u Egiptu, gde mu je domaćin bio guverner oblasti Crvenog mora Ahmet Abdalah, od svojih domaćina dobio informaciju da će Egipat glasati protiv toga da takozvano Kosovo postane član Interpola.

On je dodao da, iako su kosovski Albanci govorili da je Egipat priznao tu lažnu državu, svi egipatski funkcioneri su mu rekli da ne postoji nijedan dokument i nijedan potpis kojim bi se to potvrdilo.

"To je još jedna u nizu laži koje su kosovski Albanci plasirali. Rečju, bravo predsedniče, bravo Srbijo", izjavio je Marković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...