SAD SE VIDI KO SU PRAVI SRPSKI PRIJATELJI! Ove zemlje regiona su glasale PROTIV ulaska fantomskog Kosova u Interpol! A NOŽ U LEĐA VIŠE NIJE IZNENAĐENJE
Foto: MUP Srbije

GLASANJE

SAD SE VIDI KO SU PRAVI SRPSKI PRIJATELJI! Ove zemlje regiona su glasale PROTIV ulaska fantomskog Kosova u Interpol! A NOŽ U LEĐA VIŠE NIJE IZNENAĐENJE

Politika -

Glasanje za članstvo fantomskog Kosova u Interpol pokazalo je koje države su prijatelji Srbije, a pored svetskih sila, najveće interesovanje je za glasove regiona!

Naime, Rumunija i BiH jedine su iz regiona bile protiv ulaska samoproglašene države Kosovo u međunarodnu policijsku organizaciju, dok je Mađarska bila uzdržana.

- Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Bugarska glasale su za prijem Kosova - potvrđeno je iz diplomatskih izvora našem portalu.

Što se tiče svetskih sila, leđa su nam čuvale Rusija i Kina, a uz Srbiju su bile i Belorusija, Namibija, Maroko...

Inače, predstavnici Prištine demonstrativno su napustili salu nakon što su saopšteni rezultati glasanja kojim je odbijeno članstvo Kosova u Interpolu, očekujući daleko veći broj glasova, naročito posle drugog kruga.

Naime, prilikom prvog glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, takozvano Kosovo nije dobilo potrebnu većinu od dve trećine glasova članica Interpola za prijem u svetsku policijsku organizaciju, odnosno dobilo je 76 glasova za, protiv 56, dok su 22 zemlje bile uzdržane.

Međutim, posle određene pauze, predstavnici Prištine očekivali su još 25 glasova koliko im je nedostajalo za članstvo, ali su potpuno ostali šokirani kada su videli da je taj broj daleko manji!

U drugom krugu za članstvo Kosova u Interpol glasalo je 68 država, protiv je bilo 51, a udržanih 16.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track