Najnovije vesti

OTKRIVENI SVI DETALJI TAJNOG PLANA PRIŠTINE! Uloženo VIŠE MILIONA EVRA u lobiranje za INTERPOL! Evo na čijem su se računu nalazile pare
Foto: MUP Srbije, Shutterstock

propala investicija

OTKRIVENI SVI DETALJI TAJNOG PLANA PRIŠTINE! Uloženo VIŠE MILIONA EVRA u lobiranje za INTERPOL! Evo na čijem su se računu nalazile pare

Politika
12:55h

Milioni dolara fondova za lobiranje nisu bili dovoljni Kosovu za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji, Interpol, piše danas Radio slobodna Evropa i dodaje da je pre mesec dana kreiran dodatni fond od više miliona evra koji je Vlada Kosova namenila "efikasnom upravljanju aktivnostima lobiranja".

Sredstva su podeljena pre oko mesec dana, kaže Haki Šatri, savetnik za ekonomiju premijera samoproglašenog Kosova, Ramuša Haradinaja.

Takođe, on dodaje da su ova sredstva bila na posebnom računu kosovske policije, jer su postojali instruktori koji su imali direktnu saradnju sa policijama drugih zemalja.

"Do danas nismo imali izveštaj o tome, ali oni koji upravljaju ovim fondom treba da naprave izveštaj šta je i koliko potrošeno", ističe Šatri.

Poslanici Skupštine Kosova upozorili su da će tražiti objašnjenje u vezi s trošenjem sredstava iz fondova za lobiranje.

"Suma od preko jedan milion evra nije mala, i zajedno sa neuspehom postizanja cilja treba opravdati sva ta sredstva koja su potrošena", kaže Zafir Beriša, član parlamentarnog odbora za spoljne poslove u skupštini Kosova.

On je naveo da će ovo pitanje biti pokrenuto na skupštinskoj raspravi i da će se tražiti detalji o potrošenom novcu za lobiranje.

Nakon neuspeha Kosova da postane članica Interpol, predsednik Hašim Tači je naglasio da ne veruje "lobiranju", već "odlučnosti država koje su priznale Kosovo", i "zaslugama Kosova".

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...