Najnovije vesti

VANREDNI SASTANCI PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić u 17 sati sa ambasadorima Kine, Rusije i EU, a potom sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

POVODOM NAJNOVIJIH MERA PRIŠTINE

VANREDNI SASTANCI PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić u 17 sati sa ambasadorima Kine, Rusije i EU, a potom sednica Saveta za nacionalnu bezbednost!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s ambasadorima Kine i Rusije, kao i s ambasadorima Kvinte i Evropske unije pošto su vlasti u Prištini podigle taksu na robu iz Srbije sa 10 na 100 odsto.

Kancelarija predsednika Srbije je najavila da će se Vučić u 17 časova sastati s ambasadorima Kine i Rusije, Li Mančangom i Aleksandrom Čepurinom, a pola sata kasnije s ambasadorima EU i Kvinte - SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italije.

Vlada Kosova usvojila je danas odluku o povećanju takse za uvoz robe iz Srbije i BiH sa 10 na 100 odsto.

Kosovo je pre dve nedelje uvelo taksu od 10 odsto za proizvode iz Srbije i BiH, što su osudile Vlade Srbije i BiH, dok je Evropska unija zatražila poštovanje sporazuma CEFTA.

Vučić je danas, pre odluke Prištine o povećanju taksi, rekao da je Beograd spreman da nastavi dijalog čim Kosovo ukine takse za proizvode iz centralne Srbije i iz BiH.

"U svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana. Čekamo da Priština uradi svoj posao i da se stavi na civilizovanu stranu i ukine takse. Kada to učine, spremni smo da nastavimo odmah", rekao je Vučić posle otvaranja fabrike u Kuli.

On je rekao da ne može da prognozira da li će Priština, nakon neuspeha da se učlani u Interpol, prihvatiti da ukine takse ili će ići na dodatnu konfrontaciju.

Vlada Kosova saopštila je juče da je "kampanja Srbije protiv učlanjenja Kosova u medjunarodnu policijsku organizaciju bila u suprotnosti sa idejom o normalizaciji odnosa dve zemlje, tim pre što se radilo o tehničkom a ne o političkom pitanju".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...