Najnovije vesti

JOKSIMOVIĆ O POVEĆANJU TAKSI PRIŠTINE: Navikli na stalno povlađivanje, kao razmaženo i nezrelo derište!
Foto: Marina Lopičić

REAGOVANJE

JOKSIMOVIĆ O POVEĆANJU TAKSI PRIŠTINE: Navikli na stalno povlađivanje, kao razmaženo i nezrelo derište!

Politika

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže za Kurir da ovim Priština pokazuje koliko nema suštinske političke volje i sposobnosti da izvršava preuzete međunarodne obaveze, ali i da imaju ozbijan deficit kapaciteta za dijalog.

- Jedini kapacitet pokazuju ka činjenju jednostranih protivpravnih poteza, očekujući da im stalno bude povlađivano kao razmaženom i nezrelom derištu. Oglušili su se na sve pozive iz EU i drugih zemalja da ukinu nelegalne takse kojima se podriva CEFTA okvir i regionalna ekonomska saradnja i sad pokazuju u punom svetlu kako oni zamišljaju regionalnu saradnju. Posledice direktno osećaju građani, ali njih i ne zanima vladavina prava i građani - konstatuje Jokismović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće danas popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine, rečeno je u Kabinetu predsednika.

Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova".

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da odluka stupa odmah na snagu.

(Kurir/B.B.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...