Najnovije vesti

SRAMNO! U SRBIJI RADE I ZARAĐUJU, A SRBIJU PLJUJU: Albanski privrednici sa juga Srbije podržavaju ekonomski rat prištinskih vlasti!
Foto: Vladimir Šporčić

protiv interesa svoje zemlje

SRAMNO! U SRBIJI RADE I ZARAĐUJU, A SRBIJU PLJUJU: Albanski privrednici sa juga Srbije podržavaju ekonomski rat prištinskih vlasti!

Politika

Sramna i varvarska odluka Prištine o povećanju takse sa 10 na 100 odsto za robu iz centralne Srbije na Kosovu će, od svih preduzeća u Pčinjskom okrugu, najviše pogoditi firme iz Bujanovca i Preševa čiji su vlasnici Albanci i koje najveći deo svojih proizvoda plasiraju na kosovsko tržište.

Srpske kompanije iz ovog dela Srbije nisu mnogo usmerene na kosovsko tržište, jer imaju i druga tržišta i mogu da preusmere i preraspodele posao, ali divljački napad vlasti iz Prištine, usmeren kako protiv Srbije, tako i protiv Albanaca nije naišao na očekivanu osudu albanskih privrednika iz ovih gradova. 

foto: Reuters/Ilustracija

Umesto toga, neki od njih čak podržavaju mere Prištine. Tako na primer, Jedna od albanskih kompanija koja posluje u Preševu Solid iz Suve Reke, i njen izvršni direktor kaže da podržava odluku Prištine, ali da od srede će prestati da izvozi robu na Kosovo i da će robu slati u zemlje Evropske unije. Špejtim Kuki, direktor Solida, rekao je "da je odluka o taksama vrlo dobra u patriotskom aspektu", ali u drugim aspektima ne, jer fabrika u Preševu radi za potrebe fabrike na Kosovu.

Takođe, vivši prvi čovek Preševa Ragmi Mustafa danas je izjavio da će u narednim danima tražiti od vlade u Prištini ukidanje ovih mera za preduzeća Albanaca koja posluju sa obe strane administrativne linije.

Sramotno je što se od političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije, kao i od njihovih privrednika ne čuje ni reč osude, iako su oni građani Republike Srbije, u kojoj žive, rade i zarađuju. Umesto toga, oni traže izuzeće, pridružujući se tako šovinističkim merama Prištine.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...