Najnovije vesti

Sviraju sirene za uzbunu, stotine srba izašlo na ulicu

KURIR NA LICU MESTA! DRAMA NA KIM, BRUTALAN UPAD ROSU U SEVERNU MITROVICU: Uhapšena 4 Srbina, bačene šok bombe! I TO POD IZGOVOROM ISTRAGE UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA!

Politika

Pripadnici ROSU upali su jutros oko 4 časa u Kosovsku Mitrovicu i uhapsili četvoricu Srba, Dragišu Markovića, Sašu Ćurčića, Marka Rošića, jednog od vođa navijača Partizana, i Nedeljka Spasojevića, nezvanično pod izgovorom istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Marković, koji je suspendovani pripadnik KPS, uhapšen je pred decom, a on, Ćurčić  Rošić uhapšeni su u sklopu navodne istrage ubistva Ivanovića, navodi se u saopštenju KPS, dok je Spasojević, takođe policajac, lišen slobode "zbog negodovanja".

To je potvrdio i portparol ROSU Daut Hodža.

"U Kosovskoj Mitrovici pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije ROSU rano jutros uhapsili su četiri lica u racijama na četiri lokacije – troje u vezi s istragama predmeta i četvrtim koji se suprotstavio policijskim službenicima", rekao je Daut Hodža.

U Mitrovici su se oko 6 časova jutros oglasile sirene, a kako javlja dopisnik Kurira sa lica mesta, čuli su se ubrzo i pucnji, navodno u vazduh dok se ROSU, nakon hapšenja, povlačila na jug. Uhapšeni su prebačeni u policijsku stanicu u južnoj Mitrovici.

Stotine Srba je izašlo na ulice, a za podne je zakazan i veliki protest.

Kako javlja naš dopisnik, u Severnoj Mitrovici oko 7.15 časova stabilizovana situacija, nakon povalčenja pripadnika ROSU, ali je narod i dalje na ulici i veoma uznemiren. Sa njima su sve vreme predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić.

Dragiša Marković je sa još jednim policajcem Ž.J. priveden 10. februara, kako su tada preneli prištinski mediji – pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Oni su se nalazili na mestu ubistva neposredno nakon egzekucije. Na posao su vraćeni 18. jula.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...