Najnovije vesti

JOŠ JEDNA DRAMA NA KOSOVU! JUČE PRIČAO SA VUČIĆEM, A DANAS DOŽIVEO ŠOK: Kosovska policija upala u prostorije Miloša Dimitrijevića u Goraždevcu
Foto: AP/Bojan Slavković

BIO NA PUTU KA KANCELARIJI

JOŠ JEDNA DRAMA NA KOSOVU! JUČE PRIČAO SA VUČIĆEM, A DANAS DOŽIVEO ŠOK: Kosovska policija upala u prostorije Miloša Dimitrijevića u Goraždevcu

Politika

Kosovska policija upala je danas oko 11 sati u prostorije predsednika Privremenog organa Opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, Miloša Dimitrijevića, koji je na putu ka kancelariji, saznaje Tanjug.

Dimitrijević je govorio na jučerašnjem sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM, u Beogradu, a mediji navode da Dimitrijevića upravo zbog toga nameravaju da uhapse.

Evo šta je govorio Dimitrijević na sastanku sa predsednikom

Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim insitucijama, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, Miloša Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu.

Dimitrijević je rekao i da su ga jedne noći pre nekoliko dana, kada se vraćao iz Kosovske Mitrovice, Rosu jedinice dva puta u roku od 40 minuta zaustavljale i pretresale i njega i automobil.

Dodao je da vozi sa srpskim registarskim tabilcama i da ih neće skinuti.

Prema njegovim rečima, srpski narod je uplašen zbog mera Prištine.

"Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim insitucijama", rekao je on i upozorio i da postoji nekliko ljudi koji pišu kosovskim institucijama o "nama da smo paralelne institucije".

Dodao je da će narod u Metohij biti miran i da će čekati konačno rešenje koje će postići Beograd.

Dimitrijević je predsedniku govorio i o boroju Srba u tom delu KiM - da u Goraždevcu živi 670 Srba, u Peći osam sa popom, u patrijaršiji oko 30, u Đakovici tri monahinje, a da ih u Uroševcu nema na šta je predsednik dodao da je taj grad tehnički čist. U Peći živi oko 100.000 Albanaca.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...